ΑρχικήΑθλητισμόςΜε προσδοκίες και υψηλές φιλοδοξίες ο ΑΟ Λασιθίου στα Πανελλήνια πρωταθλήματα

Με προσδοκίες και υψηλές φιλοδοξίες ο ΑΟ Λασιθίου στα Πανελλήνια πρωταθλήματα

Από

Ημερομηνία

Πρόκειται σίγουρα για τα ονόματα της επικαιρότητας την τελευταία περίοδο στον Λασιθιώτικο αθλητισμό και αναμένεται να μας απασχολήσουν ακόμη περισσότερο στο προσεχές, αλλά και το μακρινό μέλλον. Ο λόγος για τέσσερα από τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας του ΑΟ Λασιθίου, σε μια από τις καλύτερες «φουρνιές» του, τα οποία έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά την αγωνιστική σεζόν πρωταγωνιστώντας στις διοργανώσεις που έχουν πάρει μέρος. Παράλληλα δείχνουν ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν μετάλλια και νίκες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα οποία ξεκινούν το προσεχές σαββατοκύριακο, πιάνοντας όρια τόσο για την κατηγορία τους Κ16 (2-3 Ιουλίου στον Άγιο Κοσμά, αλλά και της μεγαλύτερης Κ18 (18-19 Ιουνίου στο Βόλο), τόσο στα ατομικά τους αγωνίσματα, όσο και στις σκυτάλες.

Ο λόγος, για τους Μανούσο Στέφα-Σγουρό, Δημήτρη Σκύβαλο, Νίκο Πάγκαλο και Δάφνη Βάρδα.

Λίγο πριν ριχτούν στη μάχη των Πανελληνίων πρωταθλημάτων των κατηγοριών τους, η ΑΝΑΤΟΛΗ βρέθηκε στο στάδιο του Αγίου Νικολάου όπου συνάντησε τους νεαρούς αθλητές και την αθλήτρια, μιλώντας για τις έως τώρα εμφανίσεις και επιδόσεις στους αγώνες που έλαβαν μέρος και βέβαια τους στόχους τους σε αυτούς που ακολουθούν.

«Με έχουν γεμίσει αυτοπεποίθηση»

 Έχοντας δύο Παγκρήτια ρεκόρ στο ενεργητικό του πριν δέκα ημέρες στα «Βενιζέλεια» με το 9΄΄16 στα 80 μ. της Κ16 και στα 150 μ. με 17΄΄02 όπου είναι και οι καλύτερες επιδόσεις για το 2022 σε Πανελλήνιο επίπεδο, ο Μανούσος Στέφας-Σγουρός ανέφερε «Οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις μου και ιδιαίτερα οι επιδόσεις των Παγκρητίων ρεκόρ με έχουν γεμίσει με αυτοπεποίθηση για τους επόμενους και σημαντικότερους αγώνες που ακολουθούν και νιώθω εξαιρετικά καθώς ήταν κάτι το οποίο ονειρευόμουν. Ευελπιστώ ότι θα έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ήξερα ότι ήταν μέσα στις δυνατότητες μου οι χρόνοι αυτοί, όμως παίζουν πολλά ρόλο μέσα στον αγώνα για να το πετύχεις. Πιστεύω βέβαια να βελτιώσω τις επιδόσεις μου ακόμη περισσότερο, συγκεκριμένα στα 150 μ. στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και βέβαια κάποια στιγμή να αποτελέσω και μέλος των Εθνικών ομάδων.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους, την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τον προπονητή μου».

«Προσπάθεια και καλή δουλειά»

Με Παγκρήτιο ρεκόρ στην τελευταία διοργάνωση «Κνώσεια» με 3΄22΄΄86 στα 1.200 μ., ο Δημήτρης Σκύβαλος, είπε: «Από το ξεκίνημα των προπονήσεων αυτή τη χρονιά ήλπιζα να έρθουν καλοί χρόνοι και αποτελέσματα, καθώς τις περασμένες σεζόν που ήταν ειδικών συνθηκών λόγω κορονοϊού και καραντίνας δεν μπορούσα να έχω τον αριθμό των προπονήσεων που θα έπρεπε και έχουν γίνει φέτος.

Η προσπάθεια και η καλή δουλειά με τον προπονητή μου φαίνεται στους έως τώρα αγώνες όπου ξεχώρισε το Παγκρήτιο ρεκόρ και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ανήκω στον ΑΟ Λασιθίου και μπορώ από την μεριά μου να συνεισφέρω και εγώ με τα αποτελέσματα μου στην ανοδική πορεία του σωματείου, ιδιαίτερα στα Πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν.

Να ευχαριστήσω τον κ. Λευτέρη Ραφαϊλάκη για ότι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και βέβαια την οικογένεια μου για τη στήριξη και τους φίλους μου».

«Να βρεθώ στην Εθνική ομάδα»

Έχοντας το όριο για την προεθνική ομάδα στα 800 μ. του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18, παρ’ ότι ταλαιπωρήθηκε αυτή τη σεζόν και δεν κατάφερε να σημειώσει επιδόσεις σύμφωνα με τις δυνατότητές του, ο Νίκος Πάγκαλος ευελπιστεί στο Πανελλήνιο να είναι στην επιθυμητή κατάσταση για να διεκδικήσει αυτό που μπορεί και αξίζει και κυρίως να επιβεβαιώσει το όριο για την Εθνική.

Από την πλευρά του είπε «Προς το παρόν, αυτή τη χρονιά, δεν έχω πετύχει αυτά που ήθελα, όμως με την προετοιμασία να έχει πάει αρκετά καλά και να έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον προπονητή μου και με τη βοήθεια της οικογένειας μου, πιστεύω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα καταφέρω να αγωνιστώ σύμφωνα με τις δυνατότητές μου όσες δυσκολίες και αν υπήρξαν τους προηγούμενους μήνες, για να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θέλω να πετύχω το όριο και να βρεθώ στην Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο θα προσπαθήσω να μην σκέφτομαι ώστε να μην μου φέρει επιπλέον άγχος και απλώς θα κάνω την κούρσα μου βγάζοντας τον καλύτερο μου εαυτό και ότι γίνει».

«Ο μεγάλος στόχος είναι μπροστά»

Η Δάφνη Βάρδα με την δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 2.000 μ. με Φυσικά Εμπόδια με 7΄35΄΄56, στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στίβου στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου να ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στη σεζόν, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου στις έως τώρα διοργανώσεις που έχω πάρει μέρος, όπου για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα το ξεκίνημα μου, όμως με τη βοήθεια του προπονητή και της οικογένειας μου τα καταφέραμε περίφημα. Δεν πρέπει βέβαια ποτέ όμως να επαναπαυόμαστε και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς καθώς ο μεγάλος στόχος είναι μπροστά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Κ18), εκεί που θέλω να βρεθώ στην πρώτη τριάδα ή έστω κοντά σε αυτή και σίγουρα να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, βελτιώνοντας το χρόνο μου. Το ότι συμμετείχαμε σε αρκετούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και παράλληλα με την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις, αισιοδοξώ ότι θα έχω μια παρουσία σύμφωνα με τις δυνατότητές μου».

 

 

Πρόσφατα άρθρα