Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΧρήση ελαστικών εύκαμπτων επαναφερομένων κυλίνδρων για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στον...

Χρήση ελαστικών εύκαμπτων επαναφερομένων κυλίνδρων για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Πλειάδα θεμάτων συζητήθηκαν στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Αγίου Νικολάου. Στη συζήτηση παρίσταντο, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης.

Η Επιτροπή έκανε δεκτή και την εισήγηση του Δημάρχου για τη χρήση ελαστικών εύκαμπτων επαναφερομένων κυλίνδρων για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στις οδούς του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ο κ. Ζερβός ανέγνωσε σχετικό έγγραφο του υπουργείου, βάσει του οποίου επιτρέπεται η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου εντός αστικού ιστού.

Για την οδό Β. Κορνάρου  στον  Άγιο Νικόλαο (ο δρόμος παράλληλα της Πλαστήρα προς το παρκάκι πάνω από τη λίμνη) από τη συμβολή της με την οδό Κνωσσού ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη δεξιά πλευρά του δρόμου για συνολικό μήκος 19 μ., με τοποθέτηση σήμανσης και διαγράμμιση.

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν τα αιτήματα για την παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης οχήματος για φροντίδα ΑμεΑ στην οδό Σκορδυλών και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Επιμενίδου 30 (με διαγράμμιση και σήμανση στην είσοδο της εν λόγω επιχείρησης).

Επίσης, εγκρίθηκαν:

– η δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης στην Οδό Αναπαύσεως (κοντά στο κτίριο της Αναπτυξιακής Λασιθίου).

– το αίτημα του Λιμεναρχείου για δημιουργία θέσης φοροτεκφόρτωσης στο άγαλμα του Κούνδουρου κάτω από το παλαιό Λιμεναρχείο (πριν από το χώρο που σταματούν τα ταξί στη γέφυρα).

– το αίτημα για κολωνάκια στο μικρό ανηφοράκι πάνω από το εστιατόριο «Μαϊστράλι» μέχρι και τους κάδους απορριμμάτων (στην αριστερή πλευρά).

Προτάσεις του Διοικητή της Τροχαίας

Ο Διοικητής της Τροχαίας τόνισε από την πλευρά του ότι θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στην οδό Χορτατσών όπου συνεχώς παρτηρούνται διπλοπαρκαρίσματα και χαώδης κατάσταση, προτείνοντας την κατάργηση της εκ περιτροπής από την οδό Κριτσάς μέχρι την οδό Λατούς – κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή.

Επιπλέον, στην οδό Αντιστάσεως από το Σ/Μ Χαλκιαδάκης μέχρι το καφέ «Ζυγός» (Κορυτσάς και Αντιστάσεως) λόγω στενότητας του δρόμου ο κ. Ζερβάκης πρότεινε να καταργηθεί η κάθοδος για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που παρατηρείται ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε αλλά όπως ειπώθηκε θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

Πρόσφατα άρθρα