Συμμετοχή Γυμνασίου Κριτσάς στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας
Ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ στον Αγ. Νικόλαο για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Μεταστέγαση των γραφείων της ΔΑΕΑΝ
Τα Κάλαντα του Λαζάρου από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας
Εκδήλωση του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Νεάπολη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό
Διευθέτηση της παραλίας ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν
Η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Λ. Τερζή για τα Αιολικά Πάρκα σε περιοχές της Σητείας
Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Ρέιτσελ: Βλέπω παντού πολέμους, μάχες, θάνατοι, μίσος, για τις πατρίδες.
Η Κρητική Διατροφή στη Σχολή Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας
Τροχαίο ατύχημα μέσα στο τούνελ στο δρόμο Αγ. Νικόλαος-Καλό Χωριό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πιέζει την ΕΕ για νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Η Πολωνία έστειλε 240 άρματα μάχης στο Κίεβο

Τα στρατεύματα της Ρωσίας οδεύουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη Ζολότε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε για ακόμη μια φορά να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του, επιχειρηματολογώντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν για την έβδομη δέσμη τιμωρητικών μέτρων το συντομότερο. «Η Ρωσία πρέπει να νιώσει αύξηση της πίεσης επειδή άρχισε πόλεμο και για την επιθετική αντιευρωπαϊκή της πολιτική», είπε ο κ. Ζελένσκι, υπενθυμίζοντας ακόμη πως είναι επείγον ο στρατός του να παραλάβει κι άλλα όπλα. «Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων εξαρτώνται άμεσα από την ταχύτητα (των παραδόσεων) των εταίρων μας», επέμεινε.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας οδεύουν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη Ζολότε 

Ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Ζολότε και τη Χίρσκε διατρέχουν κίνδυνο να περικυκλωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

«Στην κατεύθυνση Τόσκιβκα – Πιντλίσνε, ο εχθρός κατέλαβε τους οικισμούς Πιντλίσνε και Μίρνα Ντολίνα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook. Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στη Χίρσκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ρωσικά εδαφικά κέρδη αποκόπτουν τη βόρεια οδική σύνδεση μεταξύ των ουκρανών στρατιωτικών που αμύνονται στη Ζολότε και τη Χίρσκε και ουκρανικών μονάδων στη Λισιτσάνσκ.

Η Πολωνία έστειλε πάνω από 240 άρματα μάχης στην Ουκρανία

Η Πολωνία προμήθευσε πάνω από 240 άρματα μάχης και άλλα 100 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη γειτονική της χώρα να αντιμετωπίσει την εισβολή του στρατού της Ρωσίας, δήλωσε ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα χθες Τρίτη.

Η Βαρσοβία έστειλε επίσης πυραυλικά συστήματα, πολυβόλα και πυρομαχικά, ανέφερε ο αρχηγός του πολωνικού κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρεσβευτές.

Συνολικά, η πολωνική κυβέρνηση έχει χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια αξίας 1,6 δισεκ. δολαρίων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, με σκοπό να αποκρουστεί η ρωσική εισβολή και να εξασφαλιστεί ότι ο πόλεμος δεν θα εξαπλωθεί στην πολωνική επικράτεια, σύμφωνα με τη Βαρσοβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist