Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ στέψη των πρωταθλητών Ελλάδας Beach Volley 2022 στην «Άμμο» του Αγ.Νικολάου

Η στέψη των πρωταθλητών Ελλάδας Beach Volley 2022 στην «Άμμο» του Αγ.Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Με τις απονομές και τις ειδικές βραβεύσεις έπεσε η αυλαία στο απόλυτα πετυχημένο και συναρπαστικό Agios Nikolaos Finals.

Την απονομή στην MVP Ηλέκτρα Αγριοδήμου έκανε ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης.

Την απονομή στον MVP Θοδωρή Παπαδημητρίου έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Τα μετάλλια στις πρωταθλήτριες Ελλάδας Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής και τα κύπελλα απένειμαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός κι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Τα μετάλλια στις Μυρτώ Καλαμαρίδου, Δήμητρα Μαναβή που κατέκτησαν τη 2η θέση έδωσαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και μέλος της Επιτροπής Μπιτς Βόλεϊ Ελένη Καζάκου και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης

Τα μετάλλια στις Διονυσία Μάτιου, Έλενα Χαντζή που κατέκτησαν την 3η θέση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρήτης Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο Άγγελος Πάγκαλος, εκπρόσωπος της χορηγού Blue.gr.

Τα μετάλλια στους πρωταθλητές Ελλάδας Θοδωρή Παπαδημητρίου, Παναγιώτη Ιωαννίδη έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και η Γεωργία Αργυράκη, εκπρόσωπος της εταιρίας Pyramis επίσημου διανομέα της Jeep στην Κρήτη και τα κύπελλα απένειμαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός κι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Τα μετάλλια στους Αντιόλ Κόλα, Σταύρο Ντάλλα που κατέκτησαν τη 2η θέση έδωσαν το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Δήμητρα Χαριτίδου και ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάλης.

Τα μετάλλια στους Άγγελο Μανδηλάρη, Ιάσωνα Κανέλλο που κατέκτησαν τη 3η θέση έδωσαν ο εκπρόσωπος του χορηγού Santa Marina Hotel Δημήτρης Παπιδάκης και η εκπρόσωπος της MIRUM  Έλενα Βάσκο.

Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλες τις νικήτριες ομάδες από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΛΑΚΕΤΩΝ

Η Ε.Ο.ΠΕ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό για την άριστη συνδιοργάνωση του Agios Nikolaos Championships. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Η Ε.Ο.ΠΕ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στην Περιφέρεια Κρήτης, συνδιοργανωτή του τουρνουά  Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής. Την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης

Η Ε.Ο.ΠΕ. απέμεινε τιμητική πλακέτα στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και στην Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ), συνδιοργανωτές του τουρνουά.
Τις απονομές έκανε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ Ελένη Καζάκου, Δήμητρα Χαριτίδου και τις  πλακέτες παρέλαβαν αντίστοιχα οι Πρόεδροι Χάρης Αλεξάκης και Μιχάλης Φαρσάρης.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΕΟΠΕ. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος.

Επίσης έγινε συμβολική βράβευση (πήραν από μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των αθλητών) δύο μικρών εθελοντών και πιο συγκεκριμένα της Νικολέτας Καμινογιαννάκη και του Γιάννη Κουφάκη οι οποίοι ήταν και οι μικρότεροι σε ηλικία. Τις μπάλες έδωσαν ο Άγγελος Μανδηλάρης και η Διονυσία Μάτιου αντίστοιχα…

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2022 στη διοργάνωση «Agios Nikolaos Championships» στην παραλία της «Άμμου» στον Άγιο Νικόλαο πατώντας στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Οι πρωταθλητές στους άντρες

Οι νέοι βασιλιάδες της άμμου στην Ελλάδα είναι οι Θοδωρής Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Ιωαννίδης οι οποίοι νίκησαν με 2-0 (21-16, 21- 14) τους Αντιόλ Κόλα, Σταύρο Ντάλλα στον τελικό στον Άγιο Νικόλαο.

Μετά το θρίλερ των γυναικών, ο κόσμος όχι απλά δεν έφυγε, αλλά αυξήθηκε η παρουσία του προκειμένου να στηρίξει τον Κρητικό Αντιόλ Κόλα και τον συμπαίκτη του Σταύρο Ντάλλα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον πολύπειρο Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Για τον Θοδωρή Παπαδημητρίου ήταν το τρίτο πρωτάθλημα Ελλάδας στον Άγιο Νικόλαο και πέμπτο στη καριέρα του, ενώ για τον Παναγιώτη Ιωαννίδη το πρώτο.

Ο Τέο, με διαφορά πλέον ο πιο έμπειρος παίκτης στο τουρ, ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό κι ακολουθούσε ο Ιωαννίδης κι έτσι κατάφεραν να μετατρέψουν το αμφίρροπο 11-10 σε 12-16 υπέρ τους.

Ο ενθουσιασμός και το «θέλω» των Κόλα, Ντάλλα ήταν τεράστιος, αλλά αυτό δεν αρκούσε με το σετ να κλείνει στο 16-21.

Η αντίδραση που περίμενε ο κόσμος δεν προέκυψε γιατί οι ότι κι αν δοκίμασαν οι Κόλα, Ντάλλας οι αντίπαλοι τους είχαν απάντηση, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν στον μεσημεριανό ημιτελικό κόντρα στους Μανδηλάρη, Κανέλλο.

Σιγά, σιγά άρχισαν να χτίζουν τη διαφορά στο σκορ (4-6) έκαναν το 6-9 με άσο που έκοψε τα πόδια των αντιπάλων τους (με τη βοήθεια του φιλέ) και όταν το 12-15 έγινε 12-17 τελείωσαν όλα για να φτάσουμε στο τελικό 14-21.

«Καταρχήν είμαι χαρούμενος που κατέκτησα το πέμπτο μου πρωτάθλημα στο μπιτς βόλεϊ. Ακόμα πιο χαρούμενος είμαι όμως που ο Παναγιωτάκης κατέκτησε το πρώτο τους. Είναι το μέλλον του μπιτς βόλεϊ, όπως και άλλα παιδιά που αγωνίζονται στο τουρ και έχει πολλές δυνατότητες για να αγωνιστεί σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι βοήθησα όσο μπορούσα στο ψυχολογικό και στο νοητικό κομμάτι του παιχνιδιού για να κάνει στο γήπεδο αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Έχει να κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα στο μέλλον και εύχομαι κάποια στιγμή να με ξεπεράσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Νιώπα που έχω πολλές χάρες ως συμπαίκτης μαζί του και φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα ως προπονητής μας. Νιώθω μεγάλη τιμή για την ανάδειξη μου ως MVP για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βραβείο που δεν θα είχα κατακτήσει χωρίς τον Παναγιώτη. Σε αυτή τη δύσκολη πορεία είχαμε και αρκετούς χορηγούς που μας στήριξαν και θέλω συγκεκριμένα να ευχαριστήσω το Join Juice Bars, το Apallou, το AVP wealth, την Neaters και την Bona Vita. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτή τη πορεία. Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη για τη διοργάνωση που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, καθώς και την Ομοσπονδία για το φετινό καλεντάρι που ήταν πολύ όμορφο» σχολίασε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου που πανηγύρισε το τρίτο του πρωτάθλημα στον Άγιο Νικόλαο και πέμπτο στη καριέρα του, με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη να σχολιάζει:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πιο πολύ είμαι χαρούμενος που έδωσα χαρά στους δικούς μου ανθρώπους. Πιστεύω ότι πιέσαμε πολύ τους αντιπάλους μας, παίξαμε σωστά τακτικά και εκτελέσαμε σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Έχω βρεθεί στον Άγιο Νικόλαο τέσσερις χρονιές και κάθε χρόνο αυτός είναι ο στόχος μου. Το πρωτάθλημα Ελλάδας. Χαίρομαι που κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα με συμπαίκτη τον Θοδωρή Παπαδημητρίου, έναν από τους πιο έμπειρους αθλητές στο μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτή τη στιγμή και για όλα όσα μου έχει μάθει στην άμμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την κοπέλα μου την Ιφιγένεια που με αντέχει, τον Δημήτρη Νιώπα που μας προπονεί και σε όλους όσοι με στηρίζουν σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι».

 

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας

 

Στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου γράφτηκε ιστορία καθώς οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη αναδείχθηκαν για πρώτη φορά πρωταθλήτριες στην άμμο.
Κι ο κόσμος που και τις τρεις ημέρες των αγώνων γέμισε τις κερκίδες, αλλά σήμερα η παρουσία του ήταν συγκλονιστική, παρακολούθησε κι έναν πραγματικά συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στις… λεπτομέρειες των λεπτομερειών με την Ηλέκτρα Αγριοδήμου να δίνει τέλος σε ένα απίστευτο θρίλερ γράφοντας το 15-13 στο τάι μπρέικ.
Κι έτσι οι περσινές φιναλίστ αυτή τη φορά όχι μόνο έφτασαν στην πηγή, αλλά ήπιαν και νερό με την Δήμητρα να παίρνει τη σκυτάλη από την Πένυ η οποία τις καμάρωνε από την τηλεόραση έχοντας πλέον τον ρόλο της προπονήτριας.
Το ματς
Στην εκκίνηση του πρώτου σετ οι Καλαμαρίδου/Μαναβή με ένα γρήγορο σερί μετέτρεψαν το 4-3 σε 4-6 κι έφτασαν στο 6-10, αλλά η διαφορά χάθηκε γρήγορα (9-11) για να έχουμε ισοπαλία στο 12-12 με μπλοκ.
Μαναβή/Καλαμαρίδου ξέφυγαν πάλι με 15-17, αλλά το σκορ έγινε 18-17 με άσο και κόντρα της Καραγκούνη, αλλά το σετ είχε κι άλλες ανατροπές! Μετά το τάιμ άουτ Μαναβή, Καλαμαρίδου απάντησαν με δικό του σερί 3-0 για το 18-20 και τελικά πήραν το σετ με 19-21 μετά από επίθεση της Μαναβή.
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις Αγριοδήμου/Καραγκούνη να ανοίγουν γρήγορα τη διαφορά με το σκορ να φτάνει στο 5-1, αλλά η διαφορά καλύφθηκε γρήγορα (8-5, 11-10)  για να προηγηθούν Μαναβή/ Καλαμαρίδου με 14-16.
Εκεί όμως δεν διατήρησαν το προβάδισμα κι είχαμε νέα ανατροπή για το 19-18 με την Καραγκούνη να διαμορφώνει το 22-20 και να στέλνει το ματς στο τάι μπρέικ.
Εκεί το δράμα κορυφώθηκε με απίστευτες εναλλαγές στο προβάδισμα μέχρι το 12-12. Άουτ επίθεση της Καλαμαρίδου και άσος της Καραγκούνη έφεραν το 14-12, με την Αγριοδήμου να τελειώνει την επίθεση της χρονιάς διαμορφώνοντας το τελικό 15-13 με τις πρωταθλήτριες να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
«Δεν ξέρω τι έκανα… Νομίζω ότι έκλαιγα από χαρά. Όταν μου έδωσε τη μπάλα η Δήμητρα το μόνο που σκέφτηκαν ήταν ότι πρέπει να την τελειώσω. Δεν το πιστεύω ότι πήραμε το πρωτάθλημα», είπε λίγο μετά τον τελικό η βουρκωμένη Ηλέκτρα με την εκστασιασμένη Δήμητρα να φωνάζει (αφού ταυτόχρονα απαντούσε στις ατελείωτες κλήσεις στο κινητό): «Εγώ όταν έκανα την πάσα αυτό που σκεφτόμουν ήταν ‘σήκω και σκότωσε την’! Πραγματικά εχω πάθει σοκ με αυτό που έχουμε κάνει και δεν το πιστεύω».
Τα δύο κορίτσια συμφώνησαν πως «παίξαμε ελεύθερα, χωρίς άγχος και αλλάζαμε συνεχώς την τακτική μας. Είμασταν το αουτσάιντερ, δεν είχαμε πίεση και το φυσιολογικό ήταν να χάσουμε, αλλά είχαμε τρομερή συγκέντρωση και τα καταφέραμε».
Η Δήμητρα είπε το δικό της ξεχωριστό ευχαριστώ στον φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργο και τον γυμναστή Μάκη Δήμου «που μ’ έφεραν στην καλύτερη κατάσταση μετά τον τραυματισμό μου και φυσικά στην αδερφή μου και προπονήτρια μας Πένυ», ενώ η Ηλέκτρα ευχαρίστησε «την οικογένεια μου και όλη την οικογένεια Καραγκούνη για τη στήιξη. Τους ευχαριστούμε όλους».
Στο φετινό τους ταξίδι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ηλέκτρα και Δήμητρα είχαν ως χορηγούς το Laouta Shop, το Check me στη Κηφισιά, το pnk houses, το dnearchitects και το Penteli Beach Volley Club.

Πρόσφατα άρθρα