Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαγωνισμός ζωγραφικής διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου

Διαγωνισμός ζωγραφικής διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου προκηρύσσει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  με θέμα: «1922-2022 Μικρά Ασία, ένας αιώνας μετά».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και την εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στην μητέρα Ελλάδα. Η συμβολή των προσφύγων της Μικράς Ασίας στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους υπήρξε καίρια και δραστική. Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού μπορεί να αφορά στην ιστορία, κοινωνία και πολιτισμό.

Όροι συμμετοχής.

  1. Κατηγορίες συμμετεχόντων είναι : α) Ενήλικες β) Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
  2. Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και το μέγεθος τους έως 60-80 εκ.
  3. Οι πίνακες θα είναι ανυπόγραφοι, θα συνοδεύονται από φάκελο με φωτογραφία του έργου, με τα στοιχεία του καλλιτέχνη ( όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννη- σης, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και email )
  4. Οι συμμετέχοντες θα στείλουν τον πίνακα συσκευασμένο έως 31-10-2022 στην διεύθυνση Ρ.Κούνδουρου 11 (κατάστημα Τάλως).

Η συμμετοχή των μαθητών δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα παρά μόνο συμμετο-χικό-εκθεσιακό και  θα τους απονεμηθεί τιμητικός έπαινος.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ζητούν από την κα΄ Ελευθερία Χατζημιχαήλ τηλέφωνο 6974803391.

Κριτική Επιτροπή – Βραβεία

Τα έργα θα κριθούν από 3/μελή επιτροπή και θα απονεμηθούν 1ο, 2ο και 3o βραβείο. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική Πικανοθήκη Αγίου Νικολάου από  18-11-2022    έως  22-11-2022.

Αποτελέσματα διαγωνισμού

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 18-11-2022 στην Δημοτική Πινακοθήκη σε  ανοικτή εκδήλωση για το κοινό.

Η Πρόεδρος του ΣΥ.ΜΙ.ΠΟ.ΜΕ.

ΡΙΤΣΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα