Αρχική_Τοπικά νέαΜε ποιοτική μουσική και πολύ κόσμο ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Πλατείας στη...

Με ποιοτική μουσική και πολύ κόσμο ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Πλατείας στη Νεάπολη – Τιμή σε Μανόλη Συσκάκη και Μόρις Μπορν (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Υπό τους ήχους του ακορντεόν και της φωνής της Μιρέλας Πάχου, της ηλεκτρικής κιθάρας του Δημήτρη Σινογιάννη, του μπάσου του Δημήτρη Μουτάφη και των τυμπάνων του Μιχάλη Γαλάνη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Βερντέν στη Νεάπολη το 6ο Φεστιβάλ Πλατείας που διοργάνωσαν η Οργανωτική του Επιτροπή και ο ΠΑΟΔΑΝ με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Κρήτης.

Κόσμος όλο το Μεραμπέλλο και το Λασίθι κατέκλυσε και τις τρεις ημέρες τις πλατείες σε Βρυσαλάκι και Βερντέν, καταδεικνύοντας τη «δίψα» του για τέτοιες εκδηλώσεις μετά από δύο χρόνια αδράνειας ελέω πανδημίας και απολαμβάνοντας τις βραδιές και το αφιέρωμα στο ακορντεόν που προσέφεραν όλοι οι μουσικοί που εμφανίστηκαν.

Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός κατά το χαιρετισμό του την Παρασκευή, στην εναρκτήρια ημέρα του Φεστιβάλ, η φετινή διοργάνωση επελέγη να είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Νεαπολίτη Μανόλη Συσκάκη και στον «κατ’ επιλογήν Νεαπολίτη» όπως είπε σκηνοθέτη, συγγραφέα, ανθρωπολόγο και επίτιμο δημότη Αγίου Νικολάου αείμνηστο Μορίς Μπορν (Maurice Born). Ο Δήμαρχος μάλιστα απευθυνόμενος στην Οργανωτική Επιτροπή και στο τοπικό συμβούλιο της Νεάπολης κατέθεσε την πρόταση η πλατεία Βερντέν, όπου έμενε ο Μορίς Μπορν επί χρόνια, να μετονομαστεί σε πλατεία «Μορίς Μπορν».

Αντίστοιχη αναφορά έκανε και χθες και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης, σημειώνοντας επίσης πως στις πλατείες σε Βρυσαλάκι και Βερντέν τοποθετήθηκαν δύο παγκάκια αφιερωμένα στους δύο αυτούς ανθρώπους για την προσφορά τους.

Από την πλευρά τους ο Γιάννης Μιχάκης και ο Γιώργης Τσιχλής μετέφεραν εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής την ικανοποίησή τους τόσο για το ποιοτικό μουσικά αποτέλεσμα, όσο και για την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που και τα τρία βράδια γέμισε ασφυκτικά τις πλατείες.

Στην κιθάρα αφιερωμένο το 7ο Φεστιβάλ Πλατείας

Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα χθες, το 7ο Φεστιβάλ Πλατείας, του χρόνου το καλοκαίρι, θα είναι αφιερωμένο στην κιθάρα.

Βίντεο-ρεπορτάζ: Νίκος Σγουρός

Πρόσφατα άρθρα