Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεκαπενταύγουστος στη Μεγάλη Παναγία Νεαπόλεως

Δεκαπενταύγουστος στη Μεγάλη Παναγία Νεαπόλεως

Από

Ημερομηνία

Δεκαπενταύγουστος στη Μεγάλη Παναγία Νεαπόλεως

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Από ώρας 6.30 μ.μ. θα ψαλλεί η Ιερά Παράκληση, άνευ Εσπερινού.

Από ώρας 8.30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας  Εσπερινός μετά της Λιτής, κατά την οποία θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού της μεταστάσεως της Θεοτόκου και η  αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει ο Όρθρος της εορτής, η χρήση των πιστών διά του αγίου ελαίου στους αίνους και η  Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, θα τεθούν προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού, του Αγ. Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και της Αγ. Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Σημείωση: Το πρωί της Παρασκευής δεν θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία, λόγω της προηγηθείσας Αγρυπνίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ   14   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Εσπέρας: Ώ­ρα 7.00 μ.μ, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η  Ακολουθία του Επιταφίου της Θεομήτορος. Ώρα 10.30 μ.μ  έως  12.30 μ.μ., η ιερά παράκληση και εν συνεχεία το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΔΕΥΤΕΡΑ   15   ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Πρωί: Ώρα 6.30 π.μ., η Λιτή της εορτής, ο Όρθρος η Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της «Μεγάλης Παναγίας», στις κεντρικές οδούς της πόλεως, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Νεαπόλεως. Εσπέρας: Ώ­ρα 6.30 μ.μ, μεθεόρτιος Εσπερινός.

Εκ του Ιερού  Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης  Παναγίας

Πρόσφατα άρθρα