Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετρα120 υπογραφές εργαζομένων υπέρ της Διοίκησης και του έργου που επιτελείται στο...

120 υπογραφές εργαζομένων υπέρ της Διοίκησης και του έργου που επιτελείται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Την ακόλουθη απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απέστειλαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ εργαζόμενοι και εθελοντές συνεργάτες του Νοσοκομείου:

Όταν το” λαλείν” της Δημοκρατίας αποδεικνύεται κρείττον του σιγάν” του διχασμού, της παραπληροφόρησης των στείρων αντιπαραθέσεων και του στοχευμένου αποπροσανατολισμού, όταν η ωμή βια και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες “ ενδύονται το μανδύα” του δήθεν συνδικαλισμού.

Είμαστε υπερ. των αγώνων για το Νοσοκομείο της Πολης μας, υπέρ των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων για την προάσπιση και την προαγωγή του Φορέα μας!!!

Τασσόμαστε όμως απροκάλυπτα κατά των μικροπολιτικών συμφερόντων της διάσπασης, της πόλωσης και του σφετερισμού πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων από εκλεγμένα Συλλογικά Όργανα τα οποία ενεργούν” κατά το δοκούν” αδιαφορώντας για την επιβεβλημένη ενημέρωση-συνέλευση των μελών του Συλλ. Εργ. που επιβάλλεται πριν προβούμε σε οποιαδήποτε απόφαση – ενέργεια που αφορά το σύνολο των εργαζομένων.

Είμαστε κατά ενεργειών και κινήσεων μεμονωμένων ατόμων που καλλιεργούν το διχασμό μέσα από το θεσμικό τους ρόλο.

Το θεσμό του Συλλ. Εργ. όπως θα έπρεπε να είναι τον σεβόμαστε και θλιβόμαστε βαθύτατα για τον τρόπο που ενεργούν εκλεγμένα όργανα προσβάλλοντας και απογοητεύοντας την βάση που εκπροσωπούν.

Με αφορμή την τελευταία τραγελαφική σύναξη έμπροσθεν της κεντρικής πύλης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας η οποία, στοχευμένα και έντεχνα, χαρακτηρίστηκε ως «συλλαλητήριο» δήθεν υπέρ της λειτουργίας και της στήριξης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας θεωρούμε επιβεβλημένο και απαραίτητο να αποσαφηνίσουμε το «θολό τοπίο» στο όποιο υποβάλλεται ο κόσμος της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής.

Η εν λόγω σύναξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 05/09/22 υποκινούμενη και οργανωμένη από το Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας και από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Τα δρώμενα και τα τεκταινόμενα και των δυο Συλλόγων θεωρούμε ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και, τόσο οι τοποθετήσεις, όσο και οι επιδιώξεις τους, διέπονται από την λασπολογία, την παραπληροφόρηση, τον εμπαιγμό, και την εισαγωγή «καινών δαιμονίων» για δήθεν απειλή κλεισίματος και έκθεσης σε κίνδυνο υποβάθμισης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, το οποίο την τελευταία διετία αναδομείται και αναδιαρθρώνεται σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να καταστεί Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας υψηλών Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τοποθετούμαστε κάθετα και διαμετρικά αντίθετα στις απόψεις και τις τοποθετήσεις ενός υποτιθέμενου συλλογικού οργάνου το οποίο ουδόλως εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων του Φορέα ούτε αντικατοπτρίζει τα πιστεύω και τις απόψεις της ολότητας. Άλλωστε, από τη σύσταση του ευθύς εξ αρχής ο παρών Σύλλογος ξεκίνησε με μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς εργαζόμενων προκειμένου να επιτευχθεί η σύσταση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις βλέψεις συγκεκριμένων ατόμων.

Οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών και των βαθμίδων στην πλειονότητα μας στηρίζουμε και εκτιμούμε το Διοικητικό έργο και την προσπάθεια, καθώς μόνο ένας τυφλός δε θα έβλεπε και ένας ανόητος δε θ’ αντιλαμβανόταν τα «άλματα» που κυριολεκτικά έχουν επιτευχθεί σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών του Φορέα, τα τελευταία 2,5 χρόνια. Για πρώτη και μοναδική φορά, το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει να παρουσιάσει νούμερα και δείκτες επισκεψιμότητας, και σύγχρονες εφαρμογές υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για πρώτη φορά, ο πολίτης της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής έχει άμεση πρόσβαση στο αγαθό της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Εν μέσω πανδημίας, που ταλάνισε την ανθρωπότητα, όταν μεγάλα νοσοκομεία έφθιναν και ψυχορραγούσαν κάτω από την πίεση του Sars Cov-2 (Covid-19), το «μικρό» Νοσοκομείο τη ακριτικής Ιεράπετρας άρχισε να μεγαλουργεί και να διακρίνεται.

Οι προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών και βαθμίδων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, εντός της τελευταίας διετίας. Η πρώτη κλινική Sars Cov-2 που συνεστήθη πρότυπα, παραδόθηκε και λειτούργησε πανελληνίως, ήταν η δική μας, κύριες και κύριοι!!! Δυο εμβολιαστικά κέντρα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές ανέλαβαν εντός του Φορέα την ανοσοποίηση του πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών!!! Οι δείκτες της επισκεψιμότητας ανέβηκαν κατακόρυφα. Τα χειρουργεία και οι μικροεπεμβάσεις αυξήθηκαν κατά πολύ. Οι γυναικολογικές επισκέψεις-επεμβάσεις-διαγνωστικοί έλεγχοι, κ.τ.λ., με την έλευση 2ου γυναικολόγου αυξήθηκαν κατά πολύ, καθώς και οι τοκετοί. Το προσωπικό επιμορφώνεται και καταρτίζεται συνεχώς σε όλες τις κατηγορίες. Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα αποτελεί στόχο και αυτοσκοπό. Η έλευση του Αξονικού Τομογράφου, του Μαστογράφου, της ΜΑΦ (Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας), των πρότυπων Εξωτερικών Ιατρείων, και δεκάδων άλλων υπηρεσιών, αποτελούν πλέον γεγονός!!!

Έτσι είναι, κυρίες και κύριοι, τα Νοσοκομεία που κλείνουν;; Μ’ αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζονται οι Φορείς;; Μήπως η αναδόμηση και η ανάταση ενοχλεί τους συμπλεγματικούς και τους κακόβουλους;; Το να μηδενίζεται το έργο και η τιτάνια προσπάθεια της Διοίκησης είναι λυπηρό…!! Αλλά, όταν οι ενέργειες μεθοδεύονται εναντίον των ωφελούμενων, καθίσταται τραγικό!!!.

Με το παρόν έγγραφο προς άρση της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης θεσμικών θέσεων από γνωστή μειονότητα εργαζόμενων (Δ.Σ, Σύλλογο Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας) επιθυμούμε να διαφοροποιήσουμε, τόσο τη στάση μας, όσο και τις θέσεις μας έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς των γνωστών μειοψηφούντων εργαζόμενων του Φορέα. Στηρίζουμε και συνεπικουρούμε κάθε προσπάθεια και αποτέλεσμα από πλευράς της Διοίκησης για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του Φορέα γενικότερα, και ομολογούμε μετά παρρησίας ότι ουδέποτε εισπράξαμε από πλευράς Διοικήσεως δεσποτισμό, αδιαλλαξία, αδιαφάνεια, ή έλλειψη νομιμότητας ενεργειών και κινήσεων. Αντιθέτως, καυτηριάζουμε και , αποποιούμαστε την ωμή βία, την αδιαλλαξία και το δεσποτισμό που «εκείνοι» θρασύτατα προτάσσουν εναντίον του Νοσοκομείου μας.

Οι σπασμωδικές ενέργειες, οι στείροι τσεγκεβαρισμοί, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, και το κλίμα διχασμού και πόλωσης που μικρή ομάδα, τόσο εργαζόμενων, όσο και εξωγενών παραγόντων στοχευμένα διασπείρει, ουδόλως μας εκφράζουν ούτε μας αντιπροσωπεύουν!!! Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και δεν προτιθέμεθα να θερίσουμε θύελλες, επειδή εκείνοι αποφάσισαν να σπέρνουν ανέμους διαρκώς για να απομακρύνουν έντεχνα τον κουρνιαχτό των πεπραγμένων τους!!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ.

* Στη διάθεση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ είναι 120 υπογραφές εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα