Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Ωριμάζουν οι συνθήκες για μια παγκόσμια διοργάνωση καταδύσεων» στον Αγ. Νικόλαο

«Ωριμάζουν οι συνθήκες για μια παγκόσμια διοργάνωση καταδύσεων» στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ακόμη ένα λιθαράκι για τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια στον Άγιο Νικόλαο μιας παγκόσμιας διοργάνωσης καταδύσεων υπό την αιγίδα της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) αποτέλεσε το φετινό Agios Nikolaos Cliff Diving, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης.

Οι φετινοί αγώνες, που διοργάνωσαν ο ΠΑΟΔΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και η Infinite drop, πέραν των εντυπωσιακών βουτιών από τα βράχια της Λίμνης, του μαγικού νυχτερινού σόου πάνω στο νερό με τη βοήθεια φωτορυθμικών (waterscreen-μια «κουρτίνα» νερού που πάνω εκεί προβάλλεται τρισδιάστατα),του γνωστού DJ CJ Jeff που έπαιξε μουσική, και της ατμόσφαιρας στο τοπόσημο της πόλης, κέντρισαν για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και την αγάπη των ίδιων των 26 συμμετεχόντων αθλητών-τριών που νιώθουν πια ότι έρχονται σε ένα δικό τους τόπο, κάτι που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

«Η διοργάνωση έκλεισε ιδανικά, από το οργανωτικό μέρος και το αγωνιστικό μέχρι και τον καιρό που μας έκανε τη χάρη, τα σχόλια θεατών και αθλητών ήταν κολακευτικά και βάλαμε έτσι ένα ακόμη λιθαράκι στην προβολή του τόπου μας» ανέφερε ο κ. Αλεξάκης, προσθέτοντας πως «περιθώρια βελτιώσεων υπάρχουν, πάντα μελετάμε ιδέες για να προσθέσουμε ίσως και άλλα πράγματα και να πλαισιώσουμε την εκδήλωση, στόχος μας είναι κάθε χρόνο να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω σε όλα τα επίπεδα».

Ερωτώμενος για την ανταπόκριση του κόσμου και την προσέλευση στους αγώνες, παρουσιάζεται ικανοποιημένος – βάζοντας μόνο τον «αστερίσκο» της έναρξης το Σάββατο σε μεσημεριανή ώρα, κάτι ωστόσο που έγινε για λόγους καθαρά αγωνιστικούς και για να μπορέσουν και οι δύο κύκλοι καταδύσεων να γίνουν με το φως της ημέρας.

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα High Diving

Τονίζει παράλληλα, πως τόσο η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις 5 διοργανώσεις CliffDiving αλλά και τα κολακευτικά λόγια της αντιπροέδρου της Κ.Ο.Ε. Αλεξάνδρας Μαρίνη θέτουν ισχυρές βάσεις και δημιουργούν προοπτικές και ολοένα και πιο ώριμες συνθήκες για τη φιλοξενία στον Άγιο Νικόλαο μιας παγκόσμιας διοργάνωσης καταδύσεων όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα HighDiving, που θα είναι ουσιαστικά μια καθολικά αναβαθμισμένη «έκδοση» του Cliff – κυρίως στο αγωνιστικό μέρος όντας ενταγμένο στον «χάρτη» της FINA. Οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει πέρυσι και θα συνεχιστούν με την συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Κ.Ο.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι το Agios Nikolaos CliffDiving θα συνεχίσει να πραγματοποιείται, έχοντας πια εξελιχθεί σε μια αγαπημένη συνήθεια και για τους ντόπιους αλλά και για τους αθλητές που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν. «Αποτελεί μια γιορτή για την πόλη, όλοι οι αθλητές το περιμένουν πώς και πώς, είναι η αγαπημένη τους ‘στάση’».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα