Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ καιρός δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του ιστιοπλοϊκού αγώνα J24 στον...

Ο καιρός δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του ιστιοπλοϊκού αγώνα J24 στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Μια ασυνήθιστη κατάσταση βίωσαν τα πληρώματα των σκαφών της ιστιοπλοϊκής κλάσης J24 που βρέθηκαν στον Άγιο Νικόλαο για να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο OPEN Διασυλλογικό αγώνα τη διοργάνωση του οποίου είχε αναλάβει ο ΙΟΑΝ. Αυτό διότι ο καιρός δεν στάθηκε στο πλευρό τους, αλλά αντίθετα με διαφορετικές συνθήκες τις δύο ημέρες, δεν επέτρεψε στο να διεξαχθεί καμία ιστιοδρομία, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σπάνιο.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα μάταια περίμεναν να υπάρξει λίγος αέρας ο οποίος θα έδινε το έναυσμα για να υπάρξει εκκίνηση, ευελπιστώντας ότι οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες την επομένη. Πράγματι άνεμος υπήρξε, όμως ήταν τέτοιας ισχυρής έντασης που έκανε απαγορευτικές τις κούρσες, μιας και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο για ζημιές στα σκάφη και όχι μόνο.

Έτσι ο αγώνας ματαιώθηκε χωρίς να υπάρξει κατάταξη, προς απογοήτευση των αθλητών-τριών, των διοργανωτών και των επιτροπών του αγώνα.

Η διάθεσή τους όμως δεν επηρεάστηκε, καθώς απόλαυσαν την πάντα καλή παρέα στις μεταξύ τους συναντήσεις, την φιλοξενία των ανθρώπων του ΙΟΑΝ και τη διαμονή τους στον Άγιο Νικόλαο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

Το καθιερωμένο κέρασμα του οικοδεσπότη Ομίλου έγινε στις εγκαταστάσεις του στη Μαρίνα, χωρίς φυσικά τελετή λήξης και απονομές, αλλά πάντα με την ίδια ευχάριστη φιλική ατμόσφαιρα.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΙΟΑΝ και μέλος του σκάφους «ΕΥΝΙΚΗ» Δημήτρης Αλτσιάδης αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν, είπε ότι από το 1995 που ο Όμιλος κάνει αγώνες είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, όμως για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά και ήταν κάτι που κανείς δεν το ήθελε, αλλά και το διαχειριστεί, καθώς ο καιρός είναι ο μόνος παράγοντας που δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει, να διορθώσει και να το φτιάξει.

Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στο οργανωτικό κομμάτι και το Δ.Σ. του Ομίλου και όσους στηρίζουν την προσπάθεια τους, τη ΔΑΕΑΝ και τον ΠΑΟΔΑΝ.

Πρόσφατα άρθρα