Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜια μικρή Πλατεία-«Πάρκο Τσέπης» στα Αράπικα του Αγίου Νικολάου

Μια μικρή Πλατεία-«Πάρκο Τσέπης» στα Αράπικα του Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μια σημαντική αλλαγή δρομολογείται για τη συνοικία Αράπικα (Αγίου Γεωργίου) του Αγίου Νικολάου. Ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών κ. Γιάννης Μαρίνος μας ενημέρωσε ότι «προγραμματίζουμε και σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία αγοράς της οικίας Φαφούτη, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Το κτίσμα θα κατεδαφιστεί και έτσι θα δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, μια μικρή πλατεία, ένα “πάρκο τσέπης”, όπως αποκαλούνται αυτές οι διαμορφώσεις. Σε υπόγειο χώρο της θέσης θα τοποθετηθεί ένας υποσταθμός της ΔΕΗ ώστε να προχωρήσουμε σε υπογειοποίηση των καλωδιώσεων της συνοικίας».

ΥΓ.: Τα «πάρκα τσέπης» συνδέονται άμεσα με την γειτονιά που τα φιλοξενεί, καλύπτοντας τις ανάγκες της. Συνεισφέρουν στην πολεοδομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση. Θεωρούνται επίσης εργαλεία για την καταπολέμηση της απομόνωσης που επικρατεί στις πυκνοκατοικημένες περιοχές και, κυρίως, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το…«τρίγωνο» του Αμμουδιού

Στην περιοχή του Αμμουδιού υπάρχει ένα… «τρίγωνο» δύο δρόμων, η γωνία των οδών Ερυθρού Σταυρού και Παραλιακού. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα καθώς από μπροστά του περνάμε πολύ συχνά, αλλά και όλοι οι επισκέπτες μας, είτε με αυτοκίνητο, είτε περπατώντας.

¡ Ο αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών κ. Γιάννης Μαρίνος όταν τον ρωτήσαμε σχετικά μας ενημέρωσε ότι «αυτό το τρίγωνο ο Δήμος θέλει να το αγοράσει. Όμως ανήκει σε ιδιώτες και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ποσοστά των ιδιοκτητών. Αν αυτά δεν οριστικοποιηθούν, δεν μπορεί να προχωρήσει η αγορά. Μια λύση θα είναι να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δάνειων, το ποσό της αντικειμενικής αξίας. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά βρίσκεται σε φάση δρομολόγησης».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα