Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤα αποτελέσματα των εκλογών στο ν. Λασιθίου για την ανάδειξη αιρετών...

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο ν. Λασιθίου για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Κοντά στο 55-60% κινήθηκε μεσοσταθμικά για το νομό Λασιθίου η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που διεξήχθησαν το Σάββατο αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας την ψηφιακή κάλπη «ΖΕΥΣ», το ειδικό πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου η διαδικασία έλαβε χώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Για ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ

Στις εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Λασιθίου, ψήφισαν συνολικά 544 εκπαιδευτικοί, με τη συμμετοχή να είναι στο 61%.

Έλαβαν:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. -ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ – 338 ψήφους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΔΗΣΥ/ΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – 199 ψήφους

Λευκά: 7

Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. -ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ εκλέγονται: Αλεξάκης Αλέξανδρος (τακτικός), Πασπαράκης Ιωάννης (αναπληρωματικός).

Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΔΗΣΥ/ΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ εκλέγονται: Στεφανακίδης Χρήστος (τακτικός), Κουπατσιάρης Αλέξανδρος-Αριστοτέλης (αναπληρωματικός).

Για το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κρήτης, από το νομό Λασιθίου ψήφισαν 510 εκπαιδευτικοί. Έλαβαν:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 167 ψήφους

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ: 284 ψήφους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: 53 ψήφους

Λευκά: 6

Για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) από το νομό Λασιθίου, από το νομό Λασιθίου ψήφισαν 476 εκπαιδευτικοί. Έλαβαν:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 185 ψήφους

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ: 158 ψήφους

ΔΑΚΕ: 67 ψήφους

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: 37 ψήφους

ΑΚΕ: 2 ψήφους

Λευκά: 27

 

Για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ

Στις εκλογές για την ανάδειξη των δύο αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Λασιθίου, ψήφισαν συνολικά 353 εκπαιδευτικοί (665 σύνολο), με τη συμμετοχή να είναι κοντά στο 50%.

Έλαβαν:

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: 270 ψήφους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΣΥΝΕΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: 77 ψήφους

Λευκά: 6

Από τη ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ εκλέγονται: Γιώργος Ξένος και Λεωνίδας Τερζής και αναπληρωματικά μέλη οι Εμμ. Γιακουμάκης και Καλλιόπη Δασκαλογιαννάκη.

Η θητεία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι διετής και συγκροτείται από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα δύο αιρετά μέλη και συνήθως δύο διευθυντές σχολείων που επιλέγει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η θητεία του νέου ΠΥΣΔΕ θα ξεκινήσει από 1-1-2023 και αποφασίζει για σειρά θεμάτων, όπως οι τοποθετήσεις, το άνοιγμα ή κλείσιμο νέων εκπαιδευτικών τομέων, πειθαρχικά θέματα εκπαιδευτικών κλπ.

 

Για το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Κρήτης, από το νομό Λασιθίου ψήφισαν οι 335 από τους 665 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς.

Έλαβαν:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Π.Ε.Κ.): 179 ψήφους

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΥΝΕΚ: 119 ψήφους

Λευκά: 37

Για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.) από το νομό Λασιθίου, ψήφισαν οι 326 από τους 665 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς.

Έλαβαν:

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: 158 ψήφους

ΣΥΝΕΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: 82 ψήφους

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (Π.Ε.Κ.): 34 ψήφους

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 12 ψήφους

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3 ψήφους

ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: 2 ψήφους

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 2 ψήφους

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ- ΤΣΙΡΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: 2 ψήφους

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΑ: 1 ψήφος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: 1 ψήφος

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ- ΜΠΟΥΣΟΛΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ: 0 ψήφοι.

Λευκά: 29

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα