Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔιαφαίνεται ανοδική τάση στην τιμή του λαδιού - Μέσα Νοεμβρίου ανοίγουν τα...

Διαφαίνεται ανοδική τάση στην τιμή του λαδιού – Μέσα Νοεμβρίου ανοίγουν τα ελαιουργεία στην Κριτσά και τα Λακώνια

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στις 14 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς, στις 15 Νοεμβρίου το ελαιουργείο στα Λακώνια και στις 21 Νοεμβρίου το ελαιουργείο της Πρίνας. Αυτό αποφασίστηκε την Κυριακή στη Γ.Σ. του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού Νίκος Αφορδακός, αναφερόμενος στην τιμή του ελαιολάδου, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Τραντά ότι διαφαίνεται μια ανοδική τάση στην τιμή του προϊόντος, που οφείλεται στην έλλειψη στις κύριες ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου. Αλλά, όπως τόνισε, αν δεν υπάρχει συγκέντρωση ελαιολάδου και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο αγοραπωλησίας, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένη τιμή.

Σχετικά με την αναρτημένη παραγωγή, είπε ότι από αυτοψία που έχει κάνει προσωπικά, υπάρχει περιορισμένη δακοπροσβολή στις περιφέρειες Κριτσάς, Πρίνας και Λακωνίων σε σύγκριση με την περιοχή της Ελούντας που είναι σοβαρή.

Συμφώνησε ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση του δάκου και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μέχρι την συλλογή του ελαιοκάρπου, γι’ αυτό θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι σε εγρήγορση.

Θα μπορούσε η λειτουργία του ελαιοτριβείου  του συνεταιρισμού να ξεκινούσε από τις 9 Νοεμβρίου, αλλά αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο επιπλέον πέντε ημερών για λόγους ασφαλείας, για να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα ανίχνευσης υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα στο παραγόμενο ελαιόλαδο, είπε ο κ. Αφορδακός.

Ο Συνεταιρισμός έχει πουλήσει όλο το ελαιόλαδο, που συγκέντρωσε την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο, η δε μέση τιμή που το διέθεσε ήταν 3,60 ευρώ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα