Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΚρήτη: Πήγε στο χωράφι και βρήκε τις ελιές του ραβδισμένες

Κρήτη: Πήγε στο χωράφι και βρήκε τις ελιές του ραβδισμένες

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Έντονη είναι η αγανάκτηση αρκετών κατοίκων στο Καστέλλι Πεδιάδος από την παράνομη δράση ορισμένων που δεν διστάζουν μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, να ραβδίσουν ξένες ελιές προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσουν το λάδι και να ωφεληθούν οικονομικά.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο σε αρκετές περιοχές της Κρήτης και όχι μόνο, με τα άτομα αυτά να μπαίνουν σε ξένες περιουσίες και με γρήγορους ρυθμούς, είτε να κλέβουν τσουβάλια γεμάτα ελιές είτε να ραβδίζουν τα λιόδεντρα.

Ειδικά φέτος που το λάδι έχει πάρει τα πάνω του και η τιμή του βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα, το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο και η αγανάκτηση των ιδιοκτητών που βλέπουν τις ελιές τους ραβδισμένες, ολοένα μεγαλώνει.
Την δική του περιπέτεια περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ακροατής από το Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Όπως είπε, χθες άκουσε στην περιοχή κάποιους να λένε ότι άγνωστα άτομα ράβδισαν ξένα ελαιόδεντρα και για το λόγο αυτό αποφάσισε να επισκεφτεί κομμάτια της περιουσίας του.Έκπληκτος, όπως δήλωσε, αντίκρισε κάποια από τα ελαιόδεντρα του να είναι ραβδισμένα.
Όπως είπε οι δράστες που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ράβδισαν βιαστικά τα δέντρα του προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας με τους ασυνείδητους που δεν σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα των ιδιοκτητών, να βάζουν τα μηχανάκια στις γρήγορες στροφές προκειμένου να αρπάξουν τον καρπό της ελιάς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Την προηγούμενη χρονιά, όπως είπε, στην ευρύτερη περιοχή παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης ελαιόδεντρων.
melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα