Αρχική_Τοπικά νέαΚινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στο ΓΝΑΝ απέναντι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στο ΓΝΑΝ απέναντι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη και την ιατρική εκπαίδευση

Από

Ημερομηνία

Στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και εκπρόσωποι σωματείων και κομματικών φορέων, διαδηλώνοντας, στο πλαίσιο των δράσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στην ψήφιση και αιτούμενοι την απόσυρση του νέου σχεδίου Νόμου της κυβέρνησης με τίτλο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας» που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως τόνισαν τόσο ο Γραμματέας της ΕΝΙΛ Κώστας Καραταράκης όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα επιφέρει πλήρη αλλαγή στη φιλοσοφία και λειτουργία του ΕΣΥ και των Νοσοκομείων, επηρεάζοντας και το κομμάτι των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών αλλά και την ίδια την κοινωνία – με την κυβέρνηση να επιχειρεί έμμεσα, όπως λένε, να προχωρήσει σε βαθμιαία ιδιωτικοποίηση του δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας.

Τη στήριξή τους προς τους εργαζομένους, σημειώνοντας τη σημασία και το ρόλο της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα εντός της πανδημίας και αναφέροντας ότι το νομοσχέδιο “θα αποτελέσει την ταφόπλακα της δημόσιας υγείας”, εξέφρασαν επίσης: ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λασιθίου Γιώργος Μπελούκας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος, ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Νικολάου και Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του ΓΝΑΝ Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «ΤΑΛΩΣ» Γιώργος Μπανάκος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Πρόσφατα άρθρα