Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεν θα γίνει λειτουργία στο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου - άγονη...

Δεν θα γίνει λειτουργία στο Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου – άγονη απέβη η προσπάθεια της αντιπροσωπείας να μεταπείσει το Μητροπολίτη

Από

Ημερομηνία

Άγονη απέβη η προσπάθεια της αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, να μεταπείσει τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, να αλλάξει απόφαση και φέτος να τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου στο Καθολικό.

Όπως δήλωσαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση, στο Επισκοπικό Μέγαρο, στη Νεάπολη, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Γεράσιμος επέμεινε στην απόφασή του να ιερουργήσει ανήμερα της εορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου, στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου, όπου ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στον Αγιο Νικόλαο. Και να μείνει και πάλι αλειτούργητος, την ημέρα της εορτής, ο αρχαίος βυζαντινός ναός από τον οποίο πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου.

Στη συνάντηση πήγαν, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Αλλάζουμε το Δήμο» Νικ. Χαλκιαδάκης, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Γιάννης Ανδριώτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Εμμ. Πάγκαλος.

Παρά την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν όλοι τους, μεταφέροντας το κοινό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, η εορτή «να επιστρέψει στο «σπίτι» του Αγίου Νικολάου, δεν κατάφεραν, όπως παραδέχτηκαν, να πείσουν τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να επιστρέψει η εορτή του πολιούχου στον φυσικό της χώρο, όπου έχει καθιερωθεί επί αμέτρητες γενιές να τελείται και να κλείνει με τη λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου και αγιασμό των υδάτων στον ομώνυμο Ορμο του Αγίου Νικολάου, στο Καθολικό.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα