Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΖητούν την άμεση λειτουργία του εν λόγω τμήματος απονομής συντάξεων στο ν....

Ζητούν την άμεση λειτουργία του εν λόγω τμήματος απονομής συντάξεων στο ν. Λασιθίου – Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Από

Ημερομηνία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Λασιθίου και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου απέστειλαν εκ νέου (είχαν στείλει και τον Ιανουάριο του 2022) επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούν την άμεση λειτουργία του εν λόγω τμήματος απονομής συντάξεων.

Η επιστολή – που κοινοποιήθηκε επίσης προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μανόλη Θραψανιώτη και το Διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή- αναφέρεται στην απονομή συντάξεων «που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα συνολικά στη χώρα μας, με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται να καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των απομάχων της εργασίας, όταν ο μέσος όρος αναμονής είναι πάνω από δυο χρόνια».

Δυστυχώς στο Λασίθι η κατάσταση, όπως τονίζουν, είναι ακόμα χειρότερη και ο μέσος όρος για τους Λασιθιώτες ξεπερνά πολλές φορές τα τρία χρόνια. Σε περιπτώσεις μάλιστα και της επικουρικής πλησιάζει τα πέντε χρόνια, λόγω του ότι στο νομό δεν λειτουργεί το τμήμα απονομής συντάξεων, αλλά πρέπει να διεκπεραιώνονται από τις υπηρεσίες του Ηρακλείου «και είναι εύκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για το τί αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζουμε ότι από το 2014 έχει συσταθεί Τμήμα Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου, το οποίο όμως δε λειτούργησε ποτέ. Δεν γνωρίζουμε το λόγο που έμεινε στα χαρτιά η πολύ σωστή απόφαση αυτή».

 

Θέμα επιβίωσης

Θεωρούν δε, σημειώνουν, ότι είναι επιτακτικό και εφικτό, να δραστηριοποιηθεί το τμήμα αυτό ειδικά μετά το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, αφού αυτό θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται τώρα για απονομή συντάξεων στο Λασίθι.

«Οι απόμαχοι της εργασίας δεν έχουν πια την υπομονή και τις δυνατότητες να περιμένουν τόσο μεγάλο διάστημα για να λάβουν έστω και την πενιχρή σύνταξη που δικαιούνται. Είναι θέμα επιβίωσης και κοινωνικού πολιτισμού να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή, αντί να καταντούν επαίτες τρία και τέσσερα χρόνια έως να λάβουν την τελική σύνταξη» αναφέρουν, κλείνοντας, την επιστολή.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα