Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚραυγή αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση για την υγεία στο ν. Λασιθίου

Κραυγή αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση για την υγεία στο ν. Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Το θέμα της υγείας είναι εξόχως σοβαρό στο Λασίθι και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστα Νικολαράκη, όποιος θα πει πως «το ΕΣΥ ψυχορραγεί», δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Άλλωστε, έχει φάνει πως τα περιφερειακά νοσοκομεία γενικότερα και ιδίως του νομού Λασιθίου καταρρέουν.

Κλινικές δεύτερης γραμμής που κάποτε λειτουργούσαν (ουρολογικές πνευμονολογικές, ΩΡΛ κ.α.) αποτελούν πολυτέλεια και ήδη υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει.

Κομβικής λειτουργίας, εργαστήρια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των νοσοκομείων, έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό και υπολειτουργούν.

Κλινικές πυλώνες, δεν λειτουργούν επαρκώς με το υπάρχον προσωπικό. Ή κλείνουν. Παράδειγμα, η παθολογική κλινική Ιεράπετρας, η οποία παράδοξα -και δεν ξέρω πώς, λειτουργούσε με ένα γιατρό μέχρι τώρα και τώρα φεύγει ο μοναδικός και θα υπάρχει νοσοκομείο χωρίς παθολογική…

Διακομιδές βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών σε νοσοκομεία τριτοβάθμια. Γίνονται συνοδεία ιατρού με βάση μια λίστα καθημερινή με πρόγραμμα, από γιατρούς ακόμα και ειδικευόμενους που δεν διαθέτουν τις ανάλογες γνώσεις, την ανάλογη κατάρτιση και την ανάλογη εμπειρία.

«Ας ενσκήψουν οι αρμόδιοι σοβαρά για τη ριζική αντιμετώπιση και ανάπτυξη του συστήματος υγείας γενικότερα και στο νομό Λασιθίου ειδικότερα. Φοβάμαι να εκφράσω την άποψη ότι η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη», υπογραμμίζει ο κ. Νικολαράκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα