ΑρχικήΚρήτηΚρήτη Ποινή φυλάκισης με αναστολή για την θανάτωση γάτας σε 23χρονο

Κρήτη Ποινή φυλάκισης με αναστολή για την θανάτωση γάτας σε 23χρονο

Από

Ημερομηνία

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε σε ένα 23χρονο από το Ρέθυμνο για την θανάτωση μιας γάτας. Το περιστατικό είχε γίνει το 2021 και εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.
Στον 23χρονο, σύμφωνα με το goodnet.gr, αναγνωρίσθηκαν δύο ελαφρυντικά, της μετεφηβικής ηλικίας και του μειωμένου καταλογισμού και η ποινή του έπεσε στα τρία χρόνια διαφορετικά η φυλάκιση που προβλέπεται από τη νομοθεσία ξεκινάει από τα 5 και φτάνει μέχρι και τα 10 χρόνια, για θανάτωση ζώου.
Ο 23χρονος στην αυλή του σπιτιού του και με μαχαίρι είχε ανοίξει την κοιλιά μιας γάτας. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από διερχόμενους που ειδοποίησαν την αστυνομία που τον συνέλαβε.

Στην απολογία του ο 23χρονος ομολόγησε για την πράξη του και δήλωσε πως «μετανιώνω για ό,τι έκανα. Αυτό θα με κυνηγάει μια ζωή και θα μετανιώνω μέχρι να πεθάνω».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, Πέτρος Στεφανάκης, τόνισε πως ο εντολέας του κατά χρονική στιγμή της πράξης του «δεν αντιλαμβάνονταν τι έκανε, δεν είχε συνείδηση του τι έκανε» και ζήτησε να αναγνωριστεί η έλλειψη καταλογισμού.

Επισήμανε επίσης πως «όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια με εξετάσεις που του έγιναν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο οποίο και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες, είχε οξύ ψυχωσικό επεισόδιο. Αυτό το βεβαιώνουν και οι γιατροί.

Το ψυχωσικό επεισόδιο “πυροδοτήθηκε” από τη χρήση κάνναβης που έκανε λίγο πριν την πράξη του». Ο συνήγορος ανέφερε πως ο εντολέας του παρακολουθείται από ψυχίατρο.

Η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε πως ο γιος της ήταν φιλόζωος και είχε γατιά στο σπίτι του και πως η ίδια δεν γνώριζε για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε, ούτε για το ψυχιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και αστυνομικός λέγοντας πως δεν είχε ποτέ απασχολήσει την υπηρεσία στο παρελθόν.

Την ενοχή του κατηγορούμενου με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού πρότεινε η εισαγγελέας έδρας. Μετά την καταδίκη του ο 23χρονος έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: cretalive.gr

Πρόσφατα άρθρα