Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι Ναυτοπρόσκοποι του Αγίου Νικολάου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους (βίντεο)

Οι Ναυτοπρόσκοποι του Αγίου Νικολάου έκοψαν τη βασιλόπιτά τους (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου στη Λέσχη των Προσκόπων.
Η αρχηγός του Συστήματος Γεωργία Μπολονάκη μας εξέφρασε την ικανοποίησή της από την πορεία του Προσκοπισμού στον Άγιο Νικόλαο καθώς «σε σχέση με πέρυσι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση αφού συμμετέχουν περισσότερα από 55 παιδιά, λυκόπουλα και πρόσκοποι» μας λέγει και προσθέτει ότι «τα παιδιά πολλά έχουν να ωφεληθούν από τον προσκοπισμό… η ναυτοσύνη, οι κατασκηνώσεις μας, αλλά και το παιχνίδι στη φύση δίνουν στα παιδιά ψυχαγωγία, γνώση και δεξιότητες».

 

Ακολούθησε το καλωσόρισμα από την αρχηγό, ευχαριστώντας όσους τίμησαν την κοπή της βασιλόπιτας. Παρευρέθηκε και ο παλιός πρόσκοπος και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διεύθυνσης Λασιθιού Κώστας Φραγκάκης ο οποίος απευθυνόμενος στα νέα μέλη αναφέρθηκε στις αξίες του προσκοπισμού.

Η αρχηγός κάλεσε τον πρώην Περιφερειακό Έφορο Λασιθίου Μανώλη Περάκη μαζί με τον πρόεδρο της ΔΑΕΑΝ και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Μιχάλη Φαρσάρη να κόψουν την πίτα. Ο κ. Περάκης αναφέρθηκε στα πολλά χρόνια που έζησε στον προσκοπισμό, στο πόσο πολύ αυτό τον βοήθησε στη μετέπειτα ζωή του, αλλά και τη χαρά του όταν συναντά παλιούς προσκόπους και ευχήθηκε στα παιδιά «να βιώσουν και αυτά όσο καλύτερα μπορούν την προσκοπική ζωή». Ο κ. Φαρσάρης ευχήθηκε να συνεχιστεί και στο μέλλον η καλή πορεία του προσκοπισμού «που βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους».

Οι τυχεροί που βρήκαν τα φλουριά ήταν το λυκόπουλο Κωνσταντίνα Τσιριγώτη, η Κατερίνα Περάκη της Ομάδας και ο Νίκος Καμαράτος: «Όμως τυχεροί είμαστε όλοι όσοι βρεθήκαμε στη Λέσχη, καθώς όλα τα μέλη μας θα πάρουν από ένα μπλουζάκι του Συστήματος» ανακοίνωσε η αρχηγός Γεωργία Μπολονάκη. Την εκδήλωση τίμησαν αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο πρώην δήμαρχος και παλιός πρόσκοπος κ. Δημήτρης Κουνενάκης.
ΛΕΩΝ.Κ.

 

Πρόσφατα άρθρα