Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΚινητοποίηση για το Νοσοκομείο και έκκληση στην τοπική κοινωνία

Κινητοποίηση για το Νοσοκομείο και έκκληση στην τοπική κοινωνία

Από

Ημερομηνία

Τα παραμένοντα προβλήματα σε πολλές κλινικές του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και η ανάγκη της έμπρακτης στήριξης από όλη την τοπική κοινωνία προς το ίδρυμα, τονίστηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής στήριξης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΝΑΝ.

Θυμίζεται ότι η εν λόγω Επιτροπή – Ομάδα Διαχείρισης – στήριξης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είχε συσταθεί κατά τη σύσκεψη των φορέων τον προηγούμενο μήνα, με στόχο την άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και βελτίωσης της λειτουργίας του ιδρύματος προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή-Ομάδα είχε συμφωνηθεί να συμμετέχουν: η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ, ο Σύλλογος Φίλων ΓΝΑΝ, ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, εκπρόσωπος του Δήμου Αγίου Νικολάου, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, εκπρόσωπος από το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον Εμπορικο Σύλλογο Αγ. Νικολάου και εκπρόσωπος των ξενοδόχων του Μεραμπέλλου.

 

«Ολοένα και επιδεινούμενες οι συνθήκες στο ΓΝΑΝ»

Ο παθολόγος ιατρός και Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Κωστής Καραταράκης περιέγραψε κατά τη χθεσινή συνάντηση, ότι οι συνθήκες στο ΓΝΑΝ είναι ολοένα και επιδεινούμενες, με τα προβλήματα πέραν των γνωστών, μεταξύ άλλων, στα ΤΕΠ (απ’ όπου έχουν αποχωρήσει προσφάτως δύο γιατροί όπως έχει γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ), την Οφθαλμολογική (χωρίς οφθαλμίατρο μετά την μη παράταση θητείας του Διευθυντή της), το Ακτινολογικό (χωρίς εφημερίες πάνω από τις μισές μέρες του μήνα αφού λειτουργεί ουσιαστικά με έναν εργαζόμενο), να «επεκτείνεται» και σε άλλα τμήματα, μετά π.χ. και την αποχώρηση μιας νευρολόγου.

 

«Η κοινωνία να σταθεί δίπλα στο Νοσοκομείο»

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Δημήτρης Κουνενάκης έθιξε από την πλευρά του για ακόμη μία φορά την ανάγκη της στήριξης της κοινωνίας στο ΓΝΑΝ για παράδειγμα με μια κινητοποίηση, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός- με το κοινό σημείο προβληματισμού όλων των παρευρισκομένων φορέων να είναι εάν σε μια ενδεχόμενη διαμαρτυρια ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Ο κ. Ζερβός εξέφρασε σε κάθε περίπτωση τη διάθεση για να μπει μπροστά ο Δήμος Αγίου Νικολάου στη διοργάνωση μιας τέτοιας κινητοποίησης, ενώ θα έχει όπως είπε και άμεση επικοινωνία με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου προκειμένου να επισκεφθεί το ΓΝΑΝ και την περιοχή, με φόντο όλα τα προβλήματα, για να συζητήσει με τους φορείς.

Σύμφωνος με την προοπτική της κινητοποίησης για τη στήριξη στο Νοσοκομείο εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Όπως συμφωνήθηκε, το προσεχές διάστημα θα συνταχθεί ένα υπόμνημα σε συνεννόηση όλων των φορέων, με σκοπό αυτό να παραδοθεί στον Διοικητή της ΔΥΠΕ όταν αυτός έλθει στην περιοχή.

 

Η διασύνδεση με την Ιατρική Σχολή

Αναφορά έγινε και στη διασύνδεση του ΓΝΑΝ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτι που αποτελεί, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, προοπτική που προκύπτει και από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Αγ. Νικολάου με το Πανεπιστήμιο από πέρυσι.

 

Η στατικότητα του παλαιού κτιρίου

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το θέμα της στατικότητας του παλαιού κτιρίου του ΓΝΑΝ. Ο Δήμαρχος ανέφερε σχετικά, απαντώντας στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων κ. Δημ. Μετοχιανάκη και στον Γραμματέα κ. Δημ. Κουνενάκη καθώς και στον πρόεδρο των Εργαζομένων, ότι αν και πρωτοβαθμιος έλεγχος αποκατάστασης και συντήρησης μπορεί να διενεργηθεί, εντούτοις δεν τίθεται κανένα ζήτημα στατικότητας. Είπε μάλιστα σχετικά ότι θα υπάρξουν επαφές το επόμενο διάστημα για να λάβει χώρα κάτι τέτοιο με φορέα υλοποίησης τον Δήμο ή την Περιφέρεια.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη, το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δήμητρα Μπουτζαλή και ο ξενοδόχος-καρδιοχειρούργος Παναγιώτης Σπανός, που και ο ίδιος σημείωσε για ακόμη μία φορά την ανάγκη όλη η κοινωνία να σταθεί δίπλα στο ΓΝΑΝ, που αποτελεί και τη «βιτρίνα» του τόπου στους επισκέπτες.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα