Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ απομάκρυνση των χωμάτων από τον περιφερειακό της Μαρίνας

Η απομάκρυνση των χωμάτων από τον περιφερειακό της Μαρίνας

Από

Ημερομηνία

Θα έχουν απομακρυνθεί μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου από την αριστερή πλευρά του περιφερειακού δρόμου πάνω από τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου τα χώματα και τα φερτά υλικά που υποχώρησαν από την πλαγιά κάτω από το πάρκινγκ της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου μετά την σφοδρή βροχόπτωση του περασμένου Οκτωβρίου,  δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε εξηγήσει ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Κωστής Καστελλιανάκης – τα χώματα αυτά επελέγη να παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο (όπου το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις έχει εντοπιστεί εδώ και αρκετό καιρό) ως αντιστήριξη για να μην υπάρξει κατολίσθηση και χωμάτων και των πρανών που βρίσκονται ακριβώς από πίσω.

Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα – στο πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου Αγίου Νικολάου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά και τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν (και) το νομό Λασιθίου – είχε συμπεριληφθεί από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο αίτημα για κήρυξη σημείων σε όλη την έκταση του Δήμου ως  έκτακτης ανάγκης-αντιμετώπισης. Αφού κάτι τέτοιο θεωρήθηκε ότι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση να προχωρήσει πιο άμεσα μία παρέμβαση για τις καταπτώσεις των πρανών στον εν λόγω δρόμο.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα, τα μπάζα αυτά παραμένουν στην ίδια θέση.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η εγκατάσταση ενός επιφανειακού αγωγού, που θα παίρνει τα νερά από την πλατεία για να τα κατεβάζει κάτω και να μην ρέουν πάνω στον αγωγό.

Ο ίδιος, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις καθυστερήσεις στον κρατικό μηχανισμό, αποφεύγει να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, «πάντως θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα, έπρεπε ήδη να έχει γίνει».

Άλλωστε, όπως έχει πει ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των κατολισθήσεων σε αυτό το σημείο, έχουν γίνει συζητήσεις με την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. προκειμένου να προχωρήσει η παρέμβαση που θα επιλύσει μόνιμα το πρόβλημα, χωρίς μέχρι τώρα αυτό να έχει ευδοκιμήσει λόγω της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα