ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΆσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Άσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Από

Ημερομηνία

‘Άσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας με την επωνυμία «ΤΑΛΩΣ» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, υπό τον έλεγχο του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ και τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

Η άσκηση που στέφθηκε με επιτυχία περιελάμβανε εκκένωση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου μετά από σεισμό, την κατάσβεση πυρκαγιάς σε χώρο του κτιρίου και τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Παρών στην άσκηση ήταν και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πρόκειται για μια άσκηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των ασκήσεων που έχει οργανώσει το ΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ, με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, προκειμένου να ελεγχθούν τα επιχειρησιακά σχέδια τα οποία υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο -που προβλέπουν ρόλους και αρμοδιότητες για το προσωπικό – έτσι ώστε σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κρίσης να μπορέσουν να λειτουργήσουν ακριβώς με αυτά που προβλέπονται».

Ο κ. Παπαευσταθίου επίσης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τους στόχους των ασκήσεων «δεύτερος και σημαντικότερος είναι να εξετάσουμε την διυπηρεσιακή συνεργασία» προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό η προσπάθεια είναι, αυτές οι ασκήσεις να πραγματοποιούνται όσο πιο συχνά γίνεται και σε περισσότερους υγειονομικούς σχεδιασμούς.

Πρόσφατα άρθρα