Αρχική_Τοπικά νέαΗ Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Γεραπετρίτη Άγγελο Τσιαμούρα και άλλους δύο νέους...

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Γεραπετρίτη Άγγελο Τσιαμούρα και άλλους δύο νέους για την προσπάθειά τους να βοηθήσουν συνεπιβάτες στο δυστύχημα στα Τέμπη (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Τρεις από τους επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο «Intercity 62» και βοήθησαν τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια, βραβεύτηκαν σήμερα (24.03.2023) από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας από την Ιεράπετρα μαζί με τους Ανδρέα Αλικανιώτης και Μιχάλη Κλάψη, τιμήθηκαν για τον ηρωισμό τους και την ανθρωπιά τους.

«Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου», δήλωσε ο Ανδρέας Αλικανιώτης, που αποκάλυψε ότι τον ευχαριστούν για την προσφορά του, ενώ μητέρες που έχουν τα παιδιά τους στις ΜΕΘ προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανατριχίλα απ’ αυτή», είπε.

Από την πλευρά του, ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας αρνείται τον χαρακτηρισμό «ήρωας». «Ήρωες δεν είμαστε, ποτέ δεν θα γίνουμε» είπε, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί επικεντρώνονται σε αυτούς κι όχι στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κλάψης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λειψών / Δωδεκανήσου Φώτης Μάγγος, που ανέφερε ότι ο βραβευθείς είναι ένα σεμνό παιδί που προσπαθεί να αναταχθεί μετά το δυστύχημα.

Η Ακαδημία Αθηνών θέλησε στο πρόσωπο των τριών παιδιών να τιμήσει όλους όσοι μετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης και τα ονόματά τους δεν είναι γνωστά αλλά και όσους έδωσαν αίμα για τους πολυτραυματίες.

Και στους τρεις απονεμήθηκε το Βραβείο “Νικολάου Καρόλου” της Γ΄ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας.

 

Πρόσφατα άρθρα