Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΧωρίς αναμονές τα διπλώματα στο ν. Λασιθίου χάρη στο ζήλο των εργαζομένων

Χωρίς αναμονές τα διπλώματα στο ν. Λασιθίου χάρη στο ζήλο των εργαζομένων

Από

Ημερομηνία

Χωρίς αναμονές και μεγάλες καθυστερήσεις, χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο των διαθέσιμων υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών, εκδίδονται τα ερασιτεχνικά (ΙΧ αυτοκίνητα κλπ.) και επαγγελματικά (λεωφορεία, φορτηγά, νταλίκες) διπλώματα οδήγησης στο νομό Λασιθίου, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Γιώργος Σκουλικάρης.

Οι εξετάσεις για θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο διεξάγονται, όπως λέει, κανονικά και αυτό με την συνεχιζόμενη μεγάλη προσπάθεια του υπάρχοντος προσωπικού.

Μετά και την περίοδο της πανδημίας, άλλωστε, το ενδιαφέρον των υποψηφίων οδηγών  παρουσιάζεται, όπως μεταφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων  νομού Λασιθίου Αντώνης Στεφανάκης, αυξημένο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω και του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής η ζήτηση είναι μεγάλη ιδιαίτερα για τα διπλώματα λεωφορείων, με τους ενδιαφερόμενους για τη φετινή σεζόν να έχουν όλοι εξυπηρετηθεί (οι διαδικασίες ολοκληρώνονται μέχρι τον Απρίλιο).

 «Δεν είμαστε απλώς λίγοι, αλλά ούτε καν οι απαραίτητοι»

Παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας σε όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων, οι αρμόδιες για να εξυπηρετήσουν υπηρεσίες παραμένουν, σύμφωνα με τον κ. Σκουλικάρη, υποστελεχωμένες και αποψιλωμένες.

«Αναμονές μεγαλύτερες του καθιερωμένου και παραπάνω του φυσιολογικού για πρακτικές-θεωρητικές εξετάσεις και διπλώματα οδήγησης δεν υπάρχουν, αλλά με τι κόπο, πόσες θυσίες και πόση δουλειά από τους εργαζομένους (εξεταστές, κλπ.) που έχουμε γίνεται αυτό… Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αλλά η έλλειψη προσωπικού και η αποψίλωση των υπηρεσιών παραμένει. Δεν είμαστε απλώς λίγοι, αλλά ούτε καν οι απαραίτητοι, αυτή τη στιγμή το κάθε τμήμα έχει μόνο τον προϊστάμενό του και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μόνο με συμβασιούχους», αναφέρει ο κ. Σκουλικάρης.

 

Καθυστερεί η εκπαίδευση νέων εξεταστών

Αν και έχει δρομολογηθεί, όπως λέει, η εκπαίδευση νέων εξεταστών (σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν αποχωρήσει, όπως είχε δημοσιεύσει η ΑΝΑΤΟΛΗ λόγω συνταξιοδότησης υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών που ήταν και εξεταστές) η διαδικασία εντούτοις καθυστερεί να ολοκληρωθεί από το υπουργείο Μεταφορών.

 

Λύθηκε το θέμα με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στη Σητεία

Την όλη περιγραφόμενη κατάσταση επιδείνωνε όλο το προηγούμενο διάστημα, από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για διπλώματα από τη Σητεία προσέρχονταν υποχρεωτικά σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο για τις θεωρητικές εξετάσεις (σ.σ. οι πρακτικές γίνονταν κανονικά). Από τις μεγάλες πλημμύρες του Οκτωβρίου στην πόλη της Σητείας η εκεί αίθουσα των προφορικών εξετάσεων καταστράφηκε ολοσχερώς (και τα έπιπλα και ο μηχανογραφικός εξοπλισμός).

Το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σκουλικάρη, αποκαταστάθηκε. Η ενημέρωση που είχε από τους υπευθύνους είναι ότι συνδέθηκε ο καινούριος εξοπλισμός (λειτουργικά συστήματα κλπ.) για τη νέα αίθουσα στη Σητεία.

Ήδη έγιναν, προσθέτει, οι δοκιμαστικές εξετάσεις με το νέο εξοπλισμό και έτσι οι θεωρητικές εξετάσεις θα διεξάγονται κανονικά στην πόλη για τους υποψηφίους οδηγούς της περιοχής, που δεν θα ταλαιπωρούνται πλέον, ούτε θα μπαίνουν σε τέτοια έξοδα (βενζίνες κλπ).

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα