Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΤρία σχήματα υπέβαλαν προσφορές για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά-Χερσόνησος

Τρία σχήματα υπέβαλαν προσφορές για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά-Χερσόνησος

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Τρεις προσφορές κατατέθηκαν για το έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ που θα κοστίσει 1,75 δισ. και αφορά το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο (ξεκινώντας από την Κίσαμο και φτάνοντας στη Χερσόνησο). Η σύμβαση παραχώρησης έχει ως προαίρεση το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά ύψους 200 εκατ. ευρώ.

ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος, AVAX – Egis Project – Meridiam και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι οι τρείς που κατέθεσαν προτάσεις. Οι δύο πρώτες εταιρείες σε σύμπραξη και η Τρίτη που εκτελεί ήδη το αεροδρόμιο και θα μπει στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη, «κατεβαίνει» μόνη της στην διαδικασία.

Ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μία ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη». Όπως εξήγησε ο υφυπουργός «οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε ότι «το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης. Δουλέψαμε όλοι μαζί με επιμονή, εντατικά και μεθοδικά.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου μας αλλά και στους συμβούλους μας, γιατί μετά από δουλειά 4 ετών κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη».

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα