Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΔωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια της Κρήτης από την Περιφέρεια

Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια της Κρήτης από την Περιφέρεια

Από

Ημερομηνία

Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, το The Tipping Point, προσφέρει για 4η συνεχή χρονιά σε όλα τα Λύκεια της Κρήτης η Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος του προγράμματος είναι μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη Κρήτη να ενημερωθούν για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές, ώστε να λάβουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους, να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και να καλλιεργήσουν απαραίτητες δεξιότητες για την μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Με τη χρήση της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, ομάδες μαθητών μαθητριών, συνδέονται μέσα από την τάξη τους, με επαγγελματίες (μέντορες) από όλο τον κόσμο και την Κρήτη. Οι μέντορες μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις τους και απαντούν ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά το επάγγελμά τους, τις σπουδές τους, τον τρόπο που λειτουργεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, καθώς και για θέματα, όπως είναι η σύνταξη βιογραφικού, η πρώτη επαγγελματική συνέντευξη, κλπ. Έτσι, νέοι και νέες έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται άμεσα με την τοπική και την παγκόσμια αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα, καλλιεργούν σημαντικές οριζόντιες δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η κριτική σκέψη.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι για το πρόγραμμα από την Περιφέρεια, επιδιώκοντας τη συνολική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται ενημερώσεις από μέντορες ψυχολόγους και ειδικούς, σχετικά με τη διαχείριση άγχους με στόχο την προετοιμασία και υποστήριξή τους στις επερχόμενες εξετάσεις. Το πρόγραμμα αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης σε όλο το φάσμα της Διά Βίου Μάθησης με σκοπό, όπως επισημαίνεται, τη βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, την αειφορία και την κοινωνική συνοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα