Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠερισσότερες θέσεις φορτοεκφόρτωσης για τα καταστήματα στην πόλη του Αγ. Νικολάου ως...

Περισσότερες θέσεις φορτοεκφόρτωσης για τα καταστήματα στην πόλη του Αγ. Νικολάου ως μία λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Στη διαχείριση του κυκλοφοριακού της πόλης, στις επαφές που υπήρξαν με τους επαγγελματίες και τις αρχές και στις προτάσεις που κατέληξε η όλη συζήτηση, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός κατά τη συνεδρίαση της Κοινότητας Αγίου Νικολάου.

Συναντήσεις έλαβαν χώρα, όπως είπε, με την Τροχαία, το Λιμεναρχείο, τους μεταφορείς και τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες της εστίασης, στην κατεύθυνση να αναζητηθούν οι τρόποι για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη.

Αυτά, αφορούν, όπως ανέφερε, πέρα από το παράνομο παρκάρισμα -όπου παρατηρείται ότι η Τροχαία έχει αρχίσει να «βάζει μια σειρά», πάντα με τις δυνατότητες στελέχωσης που διαθέτει, πρώτα και κύρια στις φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων εντός της πόλεως, τα οποία ελλείψει χώρων αποθήκευσης για να κάνουν μία ή δύο φορές ημερησίως προμήθειες κάνουν όλη την ημέρα.

Ζήτημα, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, αποτελούν και τα πολλά ντελίβερι σε καταστήματα εστίασης, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο ορισμένες κεντρικές κυκλοφοριακές αρτηρίες της πόλης. Ενώ θέμα η συσσώρευση αυτοκινήτων γύρω από τα σχολεία που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία όπως π.χ. στο 2ο δημοτικό που παρ’ ότι υπάρχει η δυνατότητα οι γονείς να εισέρχονται στο παρακείμενο πάρκινγκ και να περιμένουν να πάρουν τα παιδιά τους, αυτό δεν συμβαίνει.

 

Προτάσεις για αλλαγή ωραρίου

Αφού όλα αυτά ετέθησαν στο τραπέζι, από τους μεταφορείς και τους επαγγελματίες ήλθε η πρόταση οι υφιστάμενες θέσεις φορτοεκφόρτωσης να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας -πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την πλευρά της Τροχαίας που έκανε λόγο για αδυναμία αστυνόμευσης. Η αλλαγή που θα μπορούσε να προχωρήσει αφορά το επιτρεπόμενο ωράριο π.χ. από 6.30-11 το πρωί να μετακινηθεί 8 το πρωί-12 το μεσημέρι και 5-7 το απόγευμα.

Αφού συγκεντρώθηκαν οι προτάσεις και εξετάστηκαν, ο Δήμαρχος έκανε τελική εισήγηση-πρόταση με έναν χάρτη για τους χώρους και το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων -με προτάσεις νέων θέσεων, την οποία και παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινότητας.

 

Με τρία χρώματα

Όπως είπε, πέραν των υφιστάμενων θέσεων φορτοεκφόρτωσης, προτείνονται νέες με πορτοκαλί χρώμα ώστε αυτές να αυξηθούν και να μην στέκει πλέον η δικαιολογία «ότι δεν έχουμε χώρο να σταματήσουμε».

Για παράδειγμα, μπροστά από τον Άγιο Αθανάσιο οι θέσεις για μηχανάκια μετατρέπονται σε θέσεις για φορτοεκφόρτωση και τα μηχανάκια μεταφέρονται μπροστά στον ΟΤΕ, σημείο για το οποίο υπάρχει ήδη απόφαση να καταργηθεί η στάθμευση των οχημάτων και να γίνει μόνο για μηχανές. Ενώ θα επανέλθει και το τμήμα για τα μηχανάκια στον αρχαιολογικό χώρο.

Επίσης, 2-3 θέσεις τοποθετούνται από το σημείο του Τελωνείου ως την στρατολογία. Άλλη μία θέση τοποθετείται μπροστά από το «Twins», ενώ το πλαϊνό στο Τελωνείο στη λίμνη όλο προβλέπεται να γίνει σημείο φορτοεκφόρτωσης. Επίσης παραχωρείται στα ταξί (που βρίσκονται επί της οδού Κονδυλάκη) μια θέση μόνο για αποβίβαση πελατών. Τα ταξί ζήτησαν σύμφωνα με τον Δήμαρχο δύο θέσεις, όμως με τη 2η να «βγαίνει» πάνω στη στροφή κρίθηκε ότι είναι κάτι που δεν βολεύει.

Οι προτάσεις αυτές έγιναν δεκτές, είπε ο Δήμαρχος, κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να βαφτούν με κόκκινο χρώμα οι θέσεις της αστικής συγκοινωνίας και με χακί χρώμα αυτές της φορτοεκφόρτωσης, προκειμένου να είναι έτσι πιο ευδιάκριτες, αλλά και να είναι ευκολότερη η αστυνόμευσή τους. Μια λύση που παρ’ ότι δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επελέγη όπως ανέφερε ο Δήμαρχος ως «μεσοβέζικη» για να εξυπηρετηθεί η κυκλοφορία έστω κατά 50-60%.

Προτάθηκε επίσης 2-3 θέσεις εντός της πόλης να χρησιμοποιούνται και για το αστικό λεωφορείο και για φορτοεκφορτώσεις, όπου θα μπει διπλό χρώμα (μισό κόκκινο, μισό χακί). Στις θέσεις αυτές σε ώρες πλην φορτοεκφορτώσεων θα επιτρέπεται η στάθμευση.

 

Το αστικό

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, εφ’ όσον οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν μπορέσουν να εφαρμοστούν και να «περπατήσουν» στην πράξη, θα επανεξεταστούν.

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά και στη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη η χρήση της αστικής συγκοινωνίας από τους δημότες. Λέγοντας παράλληλα ότι το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και η 2η γραμμή δρομολογίων που θα καλύπτει και την περιοχή του παραλιακού μετώπου της πόλης. Ενώ εντός του Ιουνίου θα είναι έτοιμη και η ψηφιακή εφαρμογή που θα βοηθά τους πολίτες να «παρακολουθούν» ψηφιακά από το κινητό τους το πού βρίσκεται το λεωφορείο και πότε καταφθάνει, σκανάροντας το QR code (κωδικό) στις ταμπέλες των στάσεων της αστικής συγκοινωνίας.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

 

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα