Η φινλανδική ενεργειακή εταιρεία Gasgrid ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για την επισκευή του αγωγού φυσικού αερίου Balticconnector μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας έχουν προγραμματισθεί και εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο.
«Εκτιμάται ότι ο αγωγός φυσικού αερίου θα τεθεί σε λειτουργία στις 22 Απριλίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκευαστικές εργασίες που θα αρχίσουν σύντομα θα πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματισθεί» αναφέρει η Gasgrid σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι επισκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες.
Ο αγωγός αερίο Balticconnectorυ, μήκους 77 χιλιομέτρων, έκλεισε τον Οκτώβριο του 2023 καθώς υπήρχαν ανησυχίες για διαρροή από μια τρύπα. Η φινλανδική διαχειρίστρια εταιρεία Gasgrid είχε ανακοινώσει ότι θα χρειαστούν μήνες ή και περισσότερο για να επισκευαστεί ο αγωγός.
www.real.gr