Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για 3η συνεχόμενη φορά την καθιερωμένη μεγάλη ποδηλατική εξόρμηση στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
Αρχές Νοεμβρίου ευελπιστούμε με σύμμαχο τον καλό καιρό (αλλά και να μην τον έχουμε δεν πτοούμαστε να κάνουμε τη βόλτα μας στο Οροπέδιο Λασιθίου!
Μια κυκλική διαδρομή που περνάει από όλα τα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου το καθένα με την δικιά του ομορφιά!
Σημείο εκκίνησης θα είναι η πλ. Ελ. Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης στις εξής ώρες:
8.00 π.μ.: Συγκέντρωση έμπειρων ποδηλατών ικανών να φτάσουν στο Οροπέδιο Λασιθίου με ποδήλατα δρόμου και πλήρη εξοπλισμό. Εφ’ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα εκκινήσουν στις 8.15 π.μ. με άφιξη στο σημείο συνάντησης (Μονή Κρυταλλένιας στο Λασίθι) το αργότερο στις 11.00 π.μ.
9.20 π.μ.: Συγκέντρωση στην πλατεία λοιπών συμμετεχόντων ώστε να φορτωθούν τα ποδήλατα στα διαθέσιμα οχήματα και αναχώρηση στις 10.00 π.μ. (ακριβώς) για το σημείο συνάντησης (Μονή Κρυσταλένιας στο Λασίθι) με τους υπόλοιπους ποδηλάτες ή οποιοδήποτε άλλον επιθυμεί να εκκινήσει από εκεί.
11.15 π.μ: Εκκίνηση του γύρου του Οροπεδίου Λασιθίου
Η διαδρομή είναι μήκους 21,5 km χωρίς ιδιαίτερα υψομετρικά, κρίνεται εύκολη και αναμένεται να κρατήσει 3,5 ώρες μαζί με μια στάση στο Δικταίον Άντρον για ένα καφέ με θέα το Οροπέδιο.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα (κράνος, νερό) καθώς και να προσαρμόσουν τα ρούχα τους ανάλογα με τον καιρό που θα επικρατεί στο Οροπέδιο. Επίσης τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που το επιθυμεί η ομάδα θα μείνουμε για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής μετά το πέρας της βόλτας.
Αν θέλετε να έρθετε αλλά δε διαθέτετε ποδήλατο αλλά και για οποιαδήποτε άλλη απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη σελίδα μας https://www.facebook.com/poagn, στο [email protected] ή στα τηλέφωνα 6973 565702 και 6944 248243.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 04/11/2017 καθώς πρέπει να εξασφαλίσουμε την επάρκεια χώρου για τη μεταφορά ποδηλάτων και ποδηλατών.