Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου παραπέμπεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη που ενεπλάκη στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη που τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από επέμβαση για κρεατάκια έχασε την ζωή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα του Ηρακλείου, η εισαγγελική έρευνα απεφάνθη πως προκύπτουν ευθύνες στην αναισθησιολόγο αναφορικά με την μετεγχειρητική διαχείριση της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού και της αποδίδονται οι κατηγορίες για την μη τήρηση του ισχύοντος αυστηρού πρωτοκόλλου ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι (με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία) και της ευθείας παραβίασης των παιδιατρικών αλγόριθμων της κοινής διεθνούς ιατρικής πρακτικής.
«Περιμένω στωικά»
Η ΑΝΑΤΟΛΗ με αφορμή τα παραπάνω δημοσιεύματα επικοινώνησε με τον κ. Μανόλη Παρασκάκη, πατέρα της Μελίνας, που ανέφερε πως ο ίδιος ακόμη δεν έχει δεχθεί επίσημα κλήση από τον Εισαγγελέα. Όπως μας τόνισε «επιτέλους και με την υπομονή μου να εξαντλείται περιμένω στωικά να γίνει το δικαστήριο για να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης μου. Να μάθω επιτέλους ποιος φταίει».
Ο συνήγορος του κ. Παρασκάκη κ. Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του, ανέφερε στην «Α»: «Πληροφορούμαστε ότι έχουμε εξέλιξη στην ποινική διαδικασία και περιμένουμε να ενημερωθούμε και επίσημα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Το Πειθαρχικό
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018 το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης είχε επιβάλλει στην αναισθησιολόγο στέρηση του μισθού της για έξι μήνες και στέρηση της εργασιακής της εξέλιξης για δύο χρόνια, ενώ στην διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής κ. Ρεγγίνα Ρουχωτά επέβαλλε επίσης στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Η αναισθησιολόγος από την πλευρά της είχε απολογηθεί στις 23 Απριλίου 2018 ενώπιον του Πειθαρχικού αναφέροντας πως έπραξε ό,τι ήταν δυνατό για να σώσει το 4χρονο κορίτσι, με το Πειθαρχικό να διαπιστώνει πιθανή αμέλεια και όχι βαριά ιατρική αμέλεια όπως είχε αρχικά προκύψει από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ