Ένα υπέροχο αλλά και ιδιαίτερο δρώμενο είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Κυριακής 27 Απριλίου, στο χώρο του «Ειρηνοδικείου». Μια ιδέα της εικαστικού Δώρας Δημητρίου μετατράπηκε σε μία παράσταση εμπνευσμένη από την φύση και την θάλασσα.
Το καλωσόρισμα έγινε από τη Δώρα Δημητρίου ευχαριστώντας, αρχικά, το Δήμο Αγίου Νικολάου που αγκάλιασε και στήριξε αυτή την προσπάθεια:
«Μια ομάδα από μικρούς και μεγάλους δημιουργούς αναζήτησε εδώ την έμπνευση, μέσα από μια συλλογή από θαλασσόξυλα. Από τις φόρμες και τις μορφές τους εμπνευστήκαμε τα θέματα των έργων μας. Μετά από δύο μήνες εργαστηρίων ζωγραφικής, ολοκληρώσαμε 20 ζωγραφικά έργα με διακοσμητικές συνθέσεις από θαλασσόξυλα και αρκετά από αυτά φωτισμένα με χειροποίητα φωτιστικά. Το αποτέλεσμα ένα συλλογικό ζωγραφικό παζλ, φωτισμένο ατμοσφαιρικά. Ένα συλλογικό έργο που έχει μία ιστορία να μας πει. Κάθε έργο ένα κομμάτι της. Σήμερα θα σας μεταφέρουμε το μήνυμα αυτής της ιστορίας με μια δική μας οπτική».
Ακολούθησε το θαυμάσιο δρώμενο που περιείχε πολλά στοιχεία από μουσική, χορό, ζωγραφική και θέατρο. Ήταν κάτι ιδιαίτερο και απρόσμενο θα έλεγα, που ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε. Ολοκληρώθηκε και τα παρακάτω λόγια της Δώρας που περιείχαν το μήνυμα που ήθελε να δώσει: «Σ’ αυτούς του δύσκολους καιρούς που ζούμε, μ’ όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχουμε… δεν έχουμε χρόνο να δούμε το μαγικό κομμάτι που έχουμε μέσα μας. Ο κόσμος είναι αυτός και το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η μόνη λύση για να γίνει ο κόσμος μας πιο όμορφος, είναι αν τον δούμε μέσα από μία άλλη οπτική και αν αφήσουμε την τέχνη να μας ταξιδέψει και να μας φτιάξει όμορφους κόσμους να ζούμε».
» Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι της αναζήτησης, που όλοι μας έχουμε μέσα μας. Έφερα στο χώρο αυτό μία συλλογή από θαλασσόξυλα. Οι δημιουργοί των έργων βρήκαν μέσα από αυτά, τα στοιχεία, τις φόρμες και τις μορφές που τράβηξαν την προσοχή τους. Έφτιαξαν διάφορες ιστορίες και αυτές τις απεικόνισαν και κάθε κομμάτι του έγινε ένα μέρος μιας μεγάλης ιστορίας. Ελπίζω να σας μεταφέραμε το μήνυμά μας… ελπίζω να υπάρχει τώρα ένα κίνητρο να ψάξουμε όλοι μας αυτό το μαγικό κομμάτι που έχουμε μέσα μας, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα».
Στο δρώμενο έλαβαν μέρος οι χορευτές Κατερίνα Τσουμάνα, Άρης Χαμηλάκης, Ερατώ Καπετανάκη Εμμέλεια Γεροντή, Μαρία Αγγέλου, Μαρία Καλύβα και Χριστίνα Μυτακάκη. Απαγγελία από τη Σόφη Κορομπύλια. Φλάουτο έπαιξε η Χαρά Νιωτάκη. Επίσης συμμετείχαν τρεις από τους δημιουργούς των έργων: Μαρία Λαπιδάκη, Δανάη Κενανάκη, Μαρία Φουντουλάκη. Στην επιτυχία της παράστασης σημαντική ήταν η συμβολή της δραστήριας αντιδημάρχου κ. Γεωργίας Πολυχρονάκη.
ΛΕΩΝ. Κ.