Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τέθηκε από μέλος του η ανάγκη τήρησης της Κανονιστικής Απόφασης περί διατήρησης ελεύθερης ζώνης διέλευσης πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης εύρους 4 μέτρων στη Λίμνη, η οποία, όπως διαπιστώνεται, καταπατείται κατά κόρον από τα παρακείμενα καταστήματα. Μάλιστα καταγγέλθηκε ότι λόγω της κατάστασης αυτής δεν μπορεί να περάσει ούτε το μικρό απορριμματοφόρο του δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων!
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Αγαπητός τόνισε ότι θα ζητηθεί από τον εργολάβο με τον οποίο συνεργάζεται το Λιμενικό Ταμείο η ανανέωση της κίτρινης διαγράμμισης που οριοθετεί το χώρο.
Τονίστηκε ότι είναι προβληματικό το θέμα της αστυνόμευσης στη χερσαία λιμενική ζώνη, γιατί έχει προκύψει νομοθετική αλλαγή και πλέον η Λιμενική Αστυνομία παρεμβαίνει μόνο σε θέματα ποινικής φύσεως, ενώ για τα υπολοιπα αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Αστυνομία, που ως γνωστόν είναι υποστελεχωμένη στο Δήμο Αγ. Νικολάου.
Με αφορμή την εξέταση αιτημάτων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη χερσαία λιμενική ζώνη, ο κ. Αγαπητός γνωστοποίησε ότι ο νέος κανονισμός διαχείρισης και παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για εμπορική χρήση είναι σχεδόν ολοκληρωμένος και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και ενδεχόμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιπλέον χώρος για προθήκες ή άλλα εμπορεύματα να παραχωρείται και σε καταστήματα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ