Η εικόνα και λειτουργία του αστικού ιστού, η ανάγκη αισθητικής αναβάθμισης και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για να καταστήσουν τον Αγιο Νικόλαο μια σύγχρονη, φιλική πιο λειτουργική και βατή, για τον πεζό και το μόνιμο κάτοικο, πόλη, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μενεγάκη και αντιδημάρχων με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο παλιό Δημαρχείο.
Η επιστροφή στη διπλή κυκλοφορία είναι πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής και υποδεικνύεται από την κυκλοφοριακή μελέτη, τόνισε ο δήμαρχος. Σε βάθος χρόνου, θα γίνει ανάπλαση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων ενώ θα προβλέπονται και χώροι στάθμευσης οχημάτων. Ο παραλιακός δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας. Η κίνηση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων (λεωφορείων, φορτηγών κλπ.) δεν θα επιτρέπεται από τη γέφυρα της λίμνης με κατεύθυνση προς Αμμούδι, αλλά μόνο αντιστρόφως, ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα.
Συζήτηση έγινε επίσης για τη λαϊκή αγορά, τον υπό διαμόρφωση Κανονισμό Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων που παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει, εξηγώντας ότι γίνονται κάποιες προσαρμογές όσων αφορά τους κοινόχρηστους της χερσαίας λιμενικής ζώνης, το ωράριο εφοδιασμού των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αναφορά έγινε στην ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη διαχείριση των χαρτόκουτων, το πλύσιμο των πεζοδρομίων, τη στήριξη του ΓΝΑΝ, των μέτρων περιορισμού κίνησης οχημάτων στο κέντρο κλπ.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ