Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Πέμπτη 29 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και στο τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στο προαύλιο τους ως άνω πανηγυρίζοντος ιερού ναού.
Στο κήρυγμά του, κατά τη διάρκεια του «Κοινωνικού», ο Σεβασμιώτατος με λόγο γλαφυρό και μεστό αναφέρθηκε στο νόημα της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως, υπογραμμίζοντας ότι η «εν αλαλαγμώ και εν φωνή σάλπιγγος» Ανάληψη του Κυρίου αποτελεί το τελευταίο γεγονός του επί γης έργου Του για τη σωτηρία του ανθρώπου. Όπως σημείωσε, μετά από σαράντα ημέρες που εμφανιζόταν προς τους μαθητές Του για να τους εδραιώσει την πίστη ότι αναστήθηκε, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός με την εν σώματι Ανάληψή Του συνανύψωσε στον ουρανό την πεπτωκυία ανθρώπινη φύση στον ουρανό και παράλληλα έδωσε επαγγελία της επιδημίας στην γη του «Παρακλήτου», του Παναγίου Πνεύματος, ευχήθηκε δε όλοι να αγωνιζόμαστε για να έχουμε την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος και για τον κατά χάριν αγιασμό μας.
Στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού, ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.
Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Μαρία Νικητάκη, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.