Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, για τους αρχαιολογικούς χώρους και το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και τη συνεργασία του Δήμου με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, είχαν χθες, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού.

Η κ. Σοφιανού ανέφερε ότι ολοκληρώνονται σύντομα οι προσαρμογές πάνω στις παρατηρήσεις που έγιναν από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ. πάνω στη Μουσειολογική και τη Μουσειογραφική Μελέτη. Στη συνέχεια θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των μελετών αυτών για χρηματοδότηση της υλοποίησής τους από το ΣΕΣ. Εκτιμάται ότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν ακόμη για την ολοκλήρωση όλων αυτών, ώστε το Μουσείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, είναι της τάξεως των 3.000.000 ευρώ!

https://vimeo.com/160076581

 

Απ’ ό,τι άφησαν να διαφανεί, τόσο η κ. Σοφιανού όσο και ο Δήμαρχος, ο στόχος να ανοίξει το Μουσείο Αγίου Νικολάου στους επισκέπτες εντός του 2017, είναι ένας μάλλον ανέφικτος ή πολύ δύσκολος στόχος για να επιτευχθεί. Παραμένει ως στόχος, αλλά το ΣΕΣ έχει ορίζοντα ως το 2020 και όλα θα εξαρτηθούν από τους χρόνους που θα απαιτηθούν για την υποβολή των μελετών, το χρόνο των εγκρίσεων, των προκηρύξεων για τις προμήθειες και τις προσλήψεις προσωπικού…

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ