Απολογισμό πεπραγμένων του 2015 και ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσης για το τρέχον έτος, πραγματοποίησε το Δ.Σ. στην ετήσια Γενική Συνέλευση που έκανε η Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου, στο ΡΕΞ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑΝ Άρης Πάγκαλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Πολιτιστική Ένωση, και συγκεκριμένα:

Στο 3ο Συνέδριο Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, στη δημιουργία κομποστοποιητή στο αγρόκτημα της Π.Ε.Δ.Α.Ν., στα Λακώνια, στην υποστήριξη προς την Οικολογική Κίνηση για τις ΒΑΠΕ, το Αζιλακόδασος και το υβριδικό εργοστάσιο και την προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στη συνδιοργάνωση της «Αυτοκινητοδρομίας 2015» σε συνεργασία με την ΠΑΣΟΕ.

Επίσης ανέφερε τις ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Μίλατο και στα Έξω Λακώνια, την εκπαίδευση για τους εμβολιασμούς δένδρων, την συνδιοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Καραβάδος» του Μανόλη Μακράκη, την εκπαίδευση στο κλάδεμα της ελιάς, τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης «Αλληλεπίδραση» και της Εκδήλωσης του Δικτύου Αλληλεγγύης Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μίλησε ακόμα για την μια Κυριακή κάθε μήνα με τη WWF, την Οικολογική Κίνηση και το Δήμο Αγίου Νικολάου, τη συνδιοργάνωση της μουσικής βραδιάς αλληλεγγύης και της εκδήλωσης του ΚΕΘΕΑ – Πεταλουδόσαυρος σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, την εκδήλωση για την Αναγεννητική Γεωργία σε συνεργασία με Βοτανικό Πάρκο Κουτσουρά, την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης «Bioturism and Area Lasithi» και του 6ου Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Επίσης ανέφερε τις εκδηλώσεις «Εσπερίδα αμπέλου», το σεμινάριο οικολογικής γεωργίας, της φυτοπροστασίας σε βιοκαλλιέργειες και τον κυκλικό σπιτικό λαχανόκηπο της σπερμακουλτούρας – τους παραγωγικούς και χαμηλού κόστους λαχανόκηπους και τους μύθους και τις αλήθειες γύρω απ’ αυτά. Τη συνδιοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Πολυφίλητη».

Τη διοργάνωση του 1ο Συνεδρίου αισθητηρίων οργάνων και γευσιγνωσίας σε συνεργασία με Υπουργείο Υγείας, το Επιμελητήριο και το Δήμο, της Γιορτής ανταλλαγής ιδεών και σπόρων, τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Ομάδων σεβασμού στη γεωργική μας παράδοση, τη γιορτή ανταλλαγής σπόρων «ΠΕΛΙΤΙ», τη σύναψη συνεργασίας με το «ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ» Ευβοίας, την εκπαίδευση στα μοσχεύματα αρωματικών σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου και την κατασκευή περίφραξης και την καλλιέργεια του αγροκτήματος στα Λακώνια.

Ιδιαίτερα τόνισε την πρωτοβουλία για την εξασφάλιση και τον εκσυγχρονισμό δύο ασθενοφόρων, που αναμένεται σύντομα να τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής κλπ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ