Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον “Μητροπολίτη” που προσκαλεί ανθρώπους με προβλήματα υγείας για να τους θεραπεύσει:

Προς τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου,

Τον τελευταίο καιρό έχει εμφανισθεί σε πολλές περιοχές της Κρήτης κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων Α΄, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης».

Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής. Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει.

Μάλιστα, έχει κάνει εμφανίσεις στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, φιλοξενούμενος, κυρίως, στην περιοχή της Φουρνής και της Ελούντας.

Σας πληροφορούμε ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης ούτε με κάποια από τις κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο. Δεν υφίσταται κάποια Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος στην οποία ισχυρίζεται ότι ανήκει ο ως άνω επικαλούμενος «Μητροπολίτης».

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών Χριστιανών. Να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην παρασύρονται από τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά να εμπιστεύονται μόνο την κανονική Ορθόδοξο Εκκλησία μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου