Καταγγελία της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

Θρασύδειλα ανθρωποειδη, κατέστρεψαν  χτες το μνημείο του ΔΣΕ Ανατολικής Κρήτης που είχε εγκαινιαστεί την Κυριακή στις 26 Ιουνίου από την ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ.

Τους ενημερώνουμε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Όσο και αν προσπαθούν δεν θα μπορέσουν να σβήσουν από τη μνήμη του Λαού μας, τις αμέτρητες θυσίες, βαμένες με αίμα, του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδος.  Ο αγώνας και η προσφορά του ΚΚΕ δεν αμαυρώνεται, όπως δεν έγινε δεκαετίες τώρα, γιατί το Κόμμα μας είναι σπλάχνα από την σπλάχνα του Λαού μας, η ιστορία του είναι ιστορία του λαϊκού κινήματος της Ελλάδας τον τελευταίο αιώνα.

Θα συνεχίσουμε να τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τους ήρωες του Λαού και του Κόμματος μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να μην υπάρξει νέος και νέα που δεν θα γνωρίζουν την ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, την συνεισφορά του ΚΚΕ στους αγώνες και τις μάχες του λαού μας

Όσο για τους δράστεςΘα τους βάλουμε εκεί που τους πρέπει: Στα άχρηστα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν.

ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι λέτε ρε σύντροφοι; “Συγκροτήθηκε το 1947 ο ΔΣΕ Αν. Κρήτης” Για να πολεμήσει ποιους; Οι Γερμανοί είχαν φύγει από το 44.

    Για να σφάξει τους Έλληνες συμμαχώντας με όλους τους “καλούς” μας γείτονες;
    Για διαβάστε λίγο ιστορία:
    Εθνοτική σύνθεση ΔΣΕ
    Από εθνοτική πλευρά οι Σλαβομακεδόνες συγκροτούσαν το 20-25% της δύναμης του ΔΣΕ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, δηλαδή 15.000-20.000 άτομα. Με δήλωσή του το 1947, ο Νίκος Ζαχαριάδης έθεσε ζήτημα πλήρους αποκατάστασης του “μακεδονικού λαού” ύστερα από τη νίκη του Δημοκρατικού Στρατού σε μια προσπάθεια μεγαλύτερου προσεταιρισμού των σλαβομακεδόνων). Επίσης επιχείρησαν την στρατολόγηση και των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, εκμεταλλευόμενοι τη δυσφορία τους απέναντι στο ελληνικό κράτος. Πράγματι συγκροτήθηκε ένα μικρό τάγμα, ονόματι Τάγμα Οθωμανών, συνολικής δύναμης 200-300 ατόμων,προερχόμενων κυρίως από τα Πομακικά χωριά και άλλοι 2000-3000 για βοηθητικές θέσεις. Ο ΔΣΕ επιχείρησε να στρατολογήσει και Τσάμηδες απευθύνοντας αίτημα στην Αλβανία τόσο το 1947 διά του Βαφειάδη όσο και το 1948. Και στις δύο περιπτώσεις απορρίφθηκε το αίτημα. Η Αλβανική πλευρά ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τον φόβο εισβολής του Ελληνικού στρατού στην Αλβανία.

Comments are closed.