Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑπό εκρήξεις θανατώθηκαν τα ψάρια κοντά στο Καλό Χωριό

Από εκρήξεις θανατώθηκαν τα ψάρια κοντά στο Καλό Χωριό

Από

Ημερομηνία

Τη χειρότερη από τις δύο εκδοχές, που εξ αρχής διατυπώθηκαν, επιβεβαίωσε η γνωμάτευση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Ηρακλείου. Ο λόγος για την πιθανή αιτία θανάτωσης του μεγάλου αριθμού ψαριών, τα οποία τα θαλάσσια ρεύματα έβγαλαν στην ακτή Βούλισμα στο Καλό Χωριό (δείτε ΕΔΩ).

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί επτά δειγμάτων ψαριών (γερμανών), που είχε περισυλλέξει από την ακτή το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια απέστειλε για τις προβλεπόμενες αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πιθανή αιτία θανάτου των ψαριών ήταν θαλάσσια έκρηξη κοντά στο σημείο που βρέθηκαν. Όπως αναφέρει στο πόρισμά του το Εργαστήριο, η κατάστασή τους ήταν καλή καθιστώντας εφικτή την εργαστηριακή ανάλυση.

Από το πόρισμα του Εργαστηρίου, η Λιμενική Αρχή πιθανολογεί ότι τα νεκρά ψάρια ήταν αποτέλεσμα παράνομης αλιείας με χρήση δυναμίτιδας. Ως εκ τούτου το Λιμεναρχείο προβλέπεται να ξεκινήσει προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα καλέσει μάρτυρες να καταθέσουν για ό,τι υπέπεσε στην αντίληψή τους κατά το χρονικό διάστημα που εμφανίστηκαν τα νεκρά ψάρια στην ακτή και νωρίτερα, μήπως και καταστεί δυνατόν να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Η δικογραφία που θα συνταχθεί, θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Λασιθίου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα