Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πλέον αχρείαστες εφαρμογές στα Windows σήμερα είναι το Microsoft Paint – ή αν θέλετε, η γνωστή “Ζωγραφική”. Αν και το πρόγραμμα είχε κάποτε τη χρησιμότητα του, τώρα πια υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις με περισσότερες δυνατότητες, οι οποίες μάλιστα προσφέρονται δωρεάν.

Ουσιαστικά το Microsoft Paint δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου τα τελευταία 30 χρόνια, με μόνη ίσως εξαίρεση την μικρή ανανέωση του interface της εφαρμογής στην έκδοση που συνόδευε τα Windows 7. Όμως όλα αυτά πρόκειται σύντομα να αλλάξουν.

Συγκεκριμένα, με μελλοντικό update, η Ζωγραφική θα αποκτήσει αρκετές νέες λειτουργίες, όπως εργαλεία και βούρτσες, βελτιώσεις στο χειρισμό μέσω αφής και γραφίδας, καθώς και ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, που θα επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει τρισδιάστατα αντικείμενα.

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη επιβεβαίωση σχετικά με την κυκλοφορία του ανανεωμένου Paint από τη Microsoft, δεν αποκλείεται η εφαρμογή να αποκαλυφθεί στο event που έχει προγραμματίσει η εταιρεία για τις 26 Οκτωβρίου.

Πηγή: e-pcmag.gr