Σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς μετά την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων του, το προσωπικό του έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό που οι μισές αίθουσες του παραμένουν κλειστές.

Το ζήτημα επισημαίνει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα με την αποκατάσταση των υπαλλήλων του Μουσείο, καθώς η μη ικανοποιητική λειτουργία του επιφέρει επιπτώσεις και στον τουρισμό της Κρήτης.

Μάλιστα, αύριο Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο συνάντηση των συμβασιούχων εργαζομένων στις 11 το πρωί. Στη σχετική του ανακοίνωση το ΕΚΗ σημειώνει:

«Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το οποίο αποτελεί  ένα από τα στολίδια της πόλης μας διάγοντας τον πολιτισμό  του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το μοναδικό μουσείο παγκοσμίως  όπου εκτίθεται ο Μινωικός Πολιτισμός.

Παραμένοντας οι μισές σχεδόν αίθουσες του μουσείου κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού,  με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα  οι επισκέπτες που  μεταφέρονται στο νησί μας με κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό αυτό θησαυρό.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούν με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα  όποια συνίστανται στην ημερήσια και νυχτερινή φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην προστασία από κλοπές, βανδαλισμούς κ.α.

Επίσης πραγματοποιούν περιπολίες στην εξωτερική περίμετρο επισκέψιμων  και μη χώρων των μουσείων, ελέγχοντας τους αφύλαχτους χώρους για την πρόληψη λαθρανασκαφών και την πάταξη του φαινομένου αρχαιοκαπηλίας. Επιπροσθέτως συνεπικουρούν στην μεταφορά αρχαίων αντικειμένων, στην διενέργεια ανασκαφών και παρέχουν την εξυπηρέτηση  και την πληροφόρηση των επισκεπτών, την πώληση εισιτηρίων καλύπτοντας  με αυτό τον τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καλούμε την κυβέρνηση να προστατέψει το προϊόν του τουρισμού της Κρήτης καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά της , αποκαθιστώντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, η αναγκαιότητα του οποίου είναι καταφανής από  το γεγονός ότι ήδη υπήρξε πρόσληψη εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς να επιλύουν ουσιαστικά όμως το πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων που κατά καιρούς έχουν συνάψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέψει την πλούσια πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού μας.

Συνάντηση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη 18/1/2017  και ώρα 11 το πρωί  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου».

Πηγή: cretapost.gr