Στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο βραβεύτηκε η εργασία των μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Colorful Songs που συμμετείχε κατά την περυσινή σχολική χρονιά (2016 – 2017). Οι 51 μαθητές και οι 4 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα λάβουν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας «e Twinning» στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 18:00, παρουσία των εκπαιδευτικών από Ισπανία, Λιθουανία, Ιταλία και Αγγλία που επίσης συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι τα σχολεία των χωρών αυτών ήταν Δημοτικά και Γυμνάσια, με Νηπιαγωγείο να είναι μόνο αυτό της Ιεράπετρας.

Με περισσότερη ανοχή στη διαφορετικότητα

Το πρόγραμμα που έγινε παράλληλα στα σχολεία των παραπάνω χωρών και στο οποίο συμμετείχαν 51 παιδιά του σχολείου υπό την καθοδήγηση τεσσάρων συνολικά νηπιαγωγών τους, πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς. Το πρόγραμμα «Colorful Songs» περιλάμβανε τέχνη, μουσική και γλώσσα ώστε διαμέσου αυτού τα παιδιά του σχολείου της κάθε χώρας να μπορέσουν να λάβουν μουσικές, ζωγραφικές και γλωσσικές γνώσεις από την κάθε αντίστοιχη άλλη χώρα και να έρθουν συνολικά και από αρκετά μικρή ηλικία σε επαφή με την διαφορετική κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών, μαθαίνοντας παράλληλα να δέχονται την διαφορετικότητα.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μάλιστα του σχολείου επισκέφθηκαν πέρυσι το δημοτικό σχολείο από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, το δημοτικό σχολείο στην Σικελία της Ιταλίας και το Γυμνάσιο στην Λιθουανία, ερχόμενοι έτσι σε επαφή και με τους εκπαιδευτικούς των χωρών αυτών, βλέποντας τα σχολεία τους και το πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό τους σύστημα.

Η προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας κ. Ελένη Κουτσελάκη δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ «ικανοποιημένη από την βράβευση αφού αναγνωρίστηκε το έργο των παιδιών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Τα παιδιά από εδώ και πέρα συνεχίζουν με ακόμη περισσότερη διάθεση για δουλειά».

Ν.Σ.