Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο του «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό σεμινάριο με τον καταξιωμένο μουσικό και καθηγητή drums Γιάννη Ηλιάκη με θέμα το drum set.

Το σεμινάριο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και η συμμετοχή σε αυτό θα είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα:

– Σύνολο κρουστών (τρόποι στησίματος -πρόβα)

– Ομαδικό μάθημα

– Ιστορία, μορφολογία, στοιχεία τεχνικής και σημειογραφίας, παλιότερες και σύγχρονες χρήσεις του drum set και άφθονη μουσική. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αντώνης Τσικανδηλάκης.

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Ηλιάκης

Ο Γιάννης Ηλιάκης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα σε ηλικία 14 ετών σε ροκ συγκροτήματα.

Το 2001 ξεκινά μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με δάσκαλο το Νίκο Χριστόπουλο και αποφοιτά το 2004. Από το 2004 έως το 2007 σπουδάζει στο Modern Music School Αθήνας, με δάσκαλο το Νίκο Σιδηροκαστρίτη.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους Peter Erskine, Jojo Mayer, Keith Carlock, Simon Goubert, Ramon Lopez,J.Griffin,Γ. Σταυρόπουλο, Γ. Τρανταλίδη, Δ. Δημητιάδη, Ν.Τουλιάτο, Ζ. Πινακουλάκη, Μ.Καπιλίδη, Δημ. Κλωνή, Π. Στέφο, B.Καρίπη, Γ.Ντάνη, Λ.Σιδερά κ.α

Είναι ιδρυτικό μέλος του free jazz συγκροτήματος Outward Bound που έχουν

κυκλοφορήσει τα albums «Outward Bound, triple bath» 2009 και «The path, slam productions» 2011.

Με το τρίο των Outward Bound έχει συμμετάσχει σε πληθώρα φεστιβάλ μεταξύ άλλων στα International Jazz Meeting Kostas Kouvidis 2010, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας 2010, στο Zante Jazz Festival καθώς και σε Jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας.

Από το Σεπτέμβρη του 2011 είναι ο ντράμερ του progressive rock συγκροτήματος Ciccada. Παράλληλα είναι μέλος του group Strovili που κινείται στο χώρο της world jazz.

Ασχολείται με την σύνθεση μουσικής, ενώ έχει συμπράξει με διάφορα groups και μουσικούς στο χώρο της jazz, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και του ροκ.

Δισκογραφία: Βαγγέλης Κατσούλης- Paraphrases, Utopia 2009, Outward Bound- Intrenclant, Clinical Archives 2010, Outward Bound- The Path, Slam productions 2011, Ciccada- The stories of H.P. Lovecraft, Musea 2012, Γιάννης Χούλης- Μαστίχα μύρισα, FM records 2014, Ciccada- The finest of miracles, Altrock/Fading 2015, Missing Vinyl 2015, Strovili- Strovili, Kόκκινη καρφίτσα, 2015, Yianga- Yianga theme, Homeostasis, Fresh Jewels 2016, Ciccada- Tales, Missing Vinyl, 2016, Lefteris Tsakirakis- Nothing revealed, nothing gained, 2017, LUUP- Canticles of the holy Scythe, – I, voidhunger records, 2017.