Σοβαρές αλλαγές στα πρόστιμα για την αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας, αλλάζοντας τα δεδομένα για χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό.

Πρόκειται για το δεύτερο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη βουλή για τα εργασιακά και με το οποίο θα μειωθούν φέτος το καλοκαίρι τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις, μόνο εφόσον ασφαλίζουν τους εργαζόμενους. Διότι στην αντίθετη περίπτωση θα είναι μεγαλύτερα και χωρίς εκπτώσεις για αυτούς που επιμένουν στην αδήλωτη εργασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στη διάθεσή της η ΑΝΑΤΟΛΗ, το βαρύ πρόστιμο των 10.500 ευρώ ξεφεύγει από την τιμωρητική για τον εργοδότη λογική. Επίσης, τα νέα πρόστιμα που θα αφορούν αδήλωτη εργασία θα προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για να προκύπτουν συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας για τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μία από τις «εμβληματικές αλλαγές» του νομοσχεδίου όπως τις χαρακτηρίζουν παράγοντες του Υπουργείου, είναι η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου, «από την αμιγώς εισπρακτική και τιμωρητική λογική που είχε ως σήμερα, σε μία λογική απόδοσης δικαιοσύνης προς τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος».

 

Το πρόστιμο

Είναι γνωστό πως το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που εντοπίζεται αδήλωτος σε επιχείρηση είναι μεγάλο, δυσβάστακτο και δεν μπορεί να εισπραχθεί εύκολα. Παρά το ότι το τελευταίο δεν το ομολογεί το Υπουργείο, είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα που ανακύπτει. Στη λογική αυτή το Υπουργείο, αλλά και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, θεωρούν πως δεν μπορεί στις δύσκολες συνθήκες και τις πιέσεις που υπάρχουν, το πρόστιμο να έχει την έννοια της τιμωρίας του εργοδότη.

«Σε γενικές γραμμές θεωρούμε πως είναι προς τη θετική κατεύθυνση το νέο νομοσχέδιο για την πάταξη και τον έλεγχο της υποδηλωμένης και της αδήλωτης εργασίας. Είναι σημαντικό πως αυτό που το διαφοροποιεί είναι το στοιχείο ότι θα ωφελείται και ο εργαζόμενος», σημειώνει το μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας εκ μέρους της ΓΣΕΕ Μανόλης Πεπόνης.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται πως «Ειδικός Επιθεωρητής Εργασιακών Σχέσεων ή Επιθεωρητής Εργασιακών Σχέσεων ή ελεγκτής των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης ή αρμόδιος υπάλληλος του ΕΦΚΑ που διαπιστώνει τη μη αναγραφή εργαζομένου σε ισχύοντα πίνακα προσωπικού που τηρείται από τον εργοδότη, επιβάλλει στον εργοδότη/επιχείρηση διοικητική κύρωση δέκα χιλιάδων πεντακοσίων (10.500) ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, κατά δέσμια αρμοδιότητα, χωρίς προηγούμενη πρόσκλησή του για παροχή γραπτών εξηγήσεων».

 

Οι μειώσεις

Στο εξής, αν γίνει νόμος, όπως αναμένεται θα μειώνεται σημαντικά εφόσον ο εργοδότης προσλάβει τον εργαζόμενο που ήταν αδήλωτος και ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασης θα μειώνεται περισσότερο.

Συγκεκριμένα: 7.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει τρίμηνη σύμβαση, 5.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει εξάμηνη σύμβαση και 3.000 ευρώ πρόστιμο εάν γίνει ετήσια σύμβαση. Ο εργοδότης θα καταβάλλει ένσημα τριών μηνών στον εργαζόμενο μόλις ξεκινάει η σύμβαση, σαν να τον είχε απασχολήσει ήδη για τρεις μήνες. Σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα και το πρόστιμο θα διπλασιάζεται χωρίς δυνατότητα εκπτώσεων.

«Ο εργαζόμενος έχει να ωφεληθεί στην εποχιακή εργασία, διότι θεωρείται δεδομένο ότι εργαζόταν τους τρείς προηγούμενους μήνες. Βέβαια, σε αυτό έχουμε διαφωνήσει επιμέρους ως ΓΣΕΕ, διότι για ένα εργαζόμενο που θα διαπιστωθεί η παράβαση τον Οκτώβριο θα αντιμετωπιστεί ως να έχει πιάσει δουλειά τον Αύγουστο. Αν δουλεύει όμως όλη τη σεζόν, δεν πρέπει να καλύπτεται; Αυτό είναι μια διαφωνία που έχουμε καταθέσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πεπόνης.

Με την μεταρρύθμιση αυτή το Υπουργείο πιστεύει πως δίνει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να γίνουν συμβάσεις εργασίας, να γίνουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλες χρονικά, αλλά και για να καταγγέλλει ο εργαζόμενος την αδήλωτη εργασία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερο συμφέρον για να το κάνει.

 

Επιθεωρητές Υγείας

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να σημειωθεί από το νομοσχέδιο είναι η πρόβλεψη για τον Ειδικό Επιθεωρητή Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ή Επιθεωρητή Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία «που κατά τη διερεύνηση των αιτιών εργατικού ατυχήματος διαπιστώνει τη μη αναγραφή εργαζομένου σε ισχύοντα πίνακα προσωπικού που τηρείται από τον εργοδότη», και μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο 10.500 ευρώ.

«Αυτό θεωρούμε πως είναι θετικό, διότι μέχρι τώρα οι ελεγκτές υγιεινής και ασφάλειας δεν έκαναν έλεγχο στην ασφάλιση. Τώρα έχουν το δικαίωμα. Προσωπικά εκτιμώ πως συνολικά κινείται θετικά το νομοσχέδιο, διότι θα πρέπει κάποιος να το σκεφτεί καλά πλέον για να απασχολεί με αδήλωτη εργασία. Συμφέρει τον εργοδότη να μην πληρώσει μεγάλα πρόστιμα και τον εργαζόμενο που διασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο εργασίας από πριν. Ελπίζουμε να λειτουργήσει θετικά», τονίζει ο κ. Πεπόνης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ