Αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της Κρήτης και του ΒΟΑΚ εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που φαίνεται να δίνει μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο έργο, ως ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που μπορεί να αποφέρει σημαντικά πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, διαφορετικές πηγές που σχετίζονται με το έργο, επιβεβαιώνουν πως η βαρύτητα που έχει δοθεί από το Υπουργείο Υποδομών είναι μεγάλη. Μάλιστα τονίζουν πως έχει γίνει πολύ προσεκτική προσέγγιση σε όλες τις λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τα νομικά ζητήματα και την προκήρυξη για να μην προκύψουν προβλήματα. Για το λόγο αυτό καταγράφεται μία μικρή, τελευταία, καθυστέρηση ελάχιστων ημερών «τρεις με τέσσερις μέρες χρειάζονται ακόμα», αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, για να είναι έτοιμη η ανακοίνωση για την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις το Υπουργείο Υποδομών.

Προηγήθηκε συνέντευξη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σε κρατικό κανάλι, κατά την οποία υπενθύμισε την δήλωσή του στο Ηράκλειο πως «ο ΒΟΑΚ θα έβγαινε μέχρι τα μέσα Μαΐου, μέχρι 15 Μαΐου» και ανακοίνωσε πως «θα έχουμε μία μικρή καθυστέρηση μίας εβδομάδας περίπου». Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε  χαρακτηριστικά πως «θα βγει το πρώτο τμήμα (του δρόμου) που είναι από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Θα περνάει από τους τέσσερις νομούς, τις πρωτεύουσες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, αξιοποιώντας και όλα τα εργαλεία, που έχουμε για να κάνουμε οδικά έργα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα υπόλοιπα οδικά έργα ανέφερε πως «στη συνέχεια έχουμε έναν ολιστικό σχεδιασμό, μία ολοκληρωμένη μελέτη για προκήρυξη, που θα δει την επέκταση και προς το Καστέλι Χανίων και προς από την άλλη πλευρά, μετά τον Άγιο Νικόλαο, προς τη Σητεία και τους κάθετους άξονες. Όλο το οδικό δίκτυο δηλαδή της Κρήτης».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ