Ο θάνατος της χελώνας πιθανότατα προήλθε από μαχαίρι

Στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Τρίτης ενημερώσαμε για τη χελώνα που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Λίμνης. Επί τόπου μετέβη, εκτός από τους άνδρες του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Στάθης Γραφανάκης.

Στην έκθεση νεκροψίας που έκανε αναφέρει ότι στις 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 εκλήθη από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου να διενεργήσει νεκροψία σε θαλάσσια χελώνα που είχε ανευρεθεί νεκρή στην περιοχή της Λίμνης Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Γραφανάκης διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα και, όπως ενημερώνει, ο θάνατος του ζώου πρέπει να είχε επέλθει 2-3 ημέρες πριν γιατί είχαν αρχίσει να αποκολλώνται φολίδες από τα πτερύγια.

Το ζώο έφερε τραύμα σφαγής στην περιοχή του τραχήλου, μήκους 10 εκατοστών περίπου. Με βάση τη μορφολογία του τραύματος, πιθανότατα προήλθε από τέμνον όργανο (μαχαίρι, λεπίδα). Μέσω του συγκεκριμένου τραύματος είχε επέλθει τομή τόσο της τραχείας, όσο και των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων της περιοχής και ο θάνατος του ζώου. Επίσης, το ζώο παρουσίαζε έντονο εξόφθαλμο, χαρακτηριστικό ασφυξίας και θανάτου σε αγωνία, αναφέρει ο κ. Γραφανάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΛΕΩΝ. Κ.