Με τη συνδρομή επίγειων, θαλάσσιων αλλά και εναέριων μέσων συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων επιβαινόντων στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε τη νύχτα από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αυτοκίνητο επέβαιναν η 29χρονη οδηγός, ο σύζυγος της καθώς επίσης η μητέρα και η αδερφή της. Η οικογένεια από το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είχε μεταβεί σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τετραμελής οικογένεια αναχωρούσε από το κέντρο της εκδήλωσης όταν συνέβη το κακό. Οι αρχές εκτιμούν ότι κατά την επιστροφή, μπέρδεψαν τις διαβάσεις και επιχείρησαν να περάσουν από διάβαση που την περνούσε το ποτάμι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται οτι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι την θάλασσα είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο ποτάμι που είναι πολύ φουσκωμένο. Στην επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού.Στην επιχείρηση συμμετέχει ακόμα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου. Στις προσπάθειες για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιείται βάρκα και drone της Πυροσβεστικής ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου Agusta-Bell. (Cretalive)