Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε η έκδοση με τίτλο Ελιά και λάδι στην Κρήτη- Έργα και Ημέρες 2019», που επιμελήθηκε ο ΣΕΔΗΚ.

Στόχος της έκδοσης αυτής είναι να αποτελέσει ένα χρηστικό και ενημερωτικό επιτραπέζιο ελαιοκομικό ημερολόγιο, αλλά και να παρουσιάσει διάφορα θέματα ελαιοκομίας της Κρήτης με τα οποία έχει ασχοληθεί ο ΣΕΔΗΚ τη χρονιά που πέρασε.

Ειδικότερα, στην αρχή της έκδοσης, παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις στην παραγωγή, στις τιμές παραγωγού, στις εξαγωγές ελαιολάδου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα ελαιοκομίας της Κρήτης.

Περιλαμβάνονται επίσης οι κύριες βλαστικές φάσεις της ελιάς και οι φροντίδες που απαιτούνται την αντίστοιχη περίοδο.

Παράλληλα, στις σελίδες της έκδοσης παρατίθενται συνοπτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από τις πρόσφατες εκδηλώσεις του ΣΕΔΗΚ (συνέδρια, ημερίδες, εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων και φυλλαδίων κλπ.), αλλά και στοιχεία από τις εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης των Μνημειακών Ελαιοδέντρων της Κρήτης.

Η έκδοση έγινε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και στάλθηκε στην Περιφέρεια, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δήμους, τους συνεργαζόμενους Συνεταιρισμούς και άλλους συνεργάτες του ΣΕΔΗΚ και ελπίζεται να φανεί χρήσιμη.

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

 

* Ο Νίκος Μιχελάκης, που είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστημονικός Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, διευκρινίζει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μόνο μετά από άδεια του ίδιου. (nmixel@otenet.gr)