Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία του Γυμνασίου της Νεάπολης.

Οι 28 μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές Αθηνά Τζώρτζη και Αντώνης Σφούνης και ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Χαβάκης, που βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο της χθεσινής αδελφοποίησής τους με το Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Μακαριώτατο και συνομίλησαν μαζί του, προσφέροντάς του μάλιστα , εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου ως δώρα αριστοκεντημένα τραπεζομάνδηλα και μία αναμνηστική έκδοση υπό τον τίτλο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης».

Στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου.

Αφού μετέβησαν στο χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου, ακολούθως στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Πρωτοσύγκελλος εξιστόρησε στους μαθητές την πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου από τον καιρό της ίδρυσης της μέχρι σήμερα ενώ αποχαιρετώντας τους, μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Μακαριωτάτου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Χαβάκης, οι μαθητές και όλη η αντιπροσωπεία του Νεαπολίτικου σχολείου ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από όλη αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που βίωσαν.

Ν.Σ.